F-1 komisāri nav konstatējuši noteikumu pārkāpumus, izskatot sacīkšu epizodi Azerbaidžānas "Grand Prix" posmā, kurā Lūiss Hamiltons ("Mercedes") it kā esot izraisījis sadursmi ar Sebastjanu Fetelu ("Ferrari").

Vācu pilots bija ļoti neapmierināts ar Hamiltona rīcību, kad sacīksti gatavojās atsākt pēc otrās drošības mašīnas aizbraukšanas boksos. Hamiltons esot spēji nobremzējis un Fetels ietriecies viņa bolīda aizmugurē, sabojājot savējo. Saniknots par konkurenta rīcību, Fetels piebrauca Hamiltonam blakus un viegli ietriecās viņa mašīnā, par ko saņēma 10 sekunžu sodu.

Pēc sacīkstes tika veikta incidenta izskatīšana, un telemetrijas dati parādīja, ka Hamiltons attiecīgajā trases vietā rīkojies tieši tāpat kā iepriekšējos apļos, arī kad trasē nebija drošības mašīnas, līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka britu pilots šo manevru veicis speciāli. Toties Fetela iebraukšana Hamiltona bolīdā gan tika atzīta par "bīstamu manevru" un vācu pilotam par to piesprieda trīs soda punktus.

Fetels gan joprojām uzskata, ka Hamiltons rīkojies nekorekti. "Saprotams, ka sacīkšu līderis diktē ātrumu, taču mēs braucām ārā no līkuma," Fetelu citē izdevums "Autosport". "Vispirms viņš sāka paātrināties, bet pēc tam spēji nobremzēju, ko arī es uzreiz darīju, taču nespēju apstāties un ietriecos viņam aizmugurē. Es neuzskatu, ka bija nepieciešams tā bremzēt."

"Man nav domstarpību ar Lūisu, es vienkārši uzskatu, ka tas, ko viņš izdarīja, nebija pareizi," saka Fetels. "Tagad jau lēmums ir pieņemts, taču šādās epizodēs, manuprāt, sods jāsaņem abiem braucējiem."

"Es viņu nebloķēju," par incidentu ar Fetelu raidorganizācijai "Channel 4" izteicies Hamiltons. "Es kontrolēju ātrumu, un kā visi, konkrētajā vietā nobremzēju. Viņš laikam bija aizmidzis un iebrauca man aizmugurē. Taču tā man nebija problēma. Piebraukt blakus un ietriekties konkurenta mašīnā, un tad nesodītam aizbraukt tālāk – jo viņš tomēr paturēja ceturto vietu – ir negods. Manuprāt, viņš šodien sevi apkaunoja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!