Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) austrāliešu pilots Daniels Rikjardo pēc šīs sezonas pametīs "Red Bull" komandu un pievienosies "Renault" vienībai, ar kuru vienojies par sadarbību uz diviem gadiem.

"Daniels Rikjardo mūs informēja, ka pēc 2018. gada sezonas noslēguma atstās mūsu komandu," paziņoja "Red Bull".

Tikmēr Lielbritānijas un Francijas mediji piektdien ziņoja, ka austrālietis pievienosies "Renault" komandai, kura vēlāk arī oficiāli to apstiprināja.

"Red Bull" komandā Rikjardo šī ir piektā sezona, savukārt "Renault" vienībā viņš nomainīs spāni Karlosu Sainsu junioru, kļūstot par vācieša Niko Hilkenberga komandas biedru.

"Mēs pilnībā respektējam Daniela lēmumu un vēlam viņam visu to labāko nākotnē," paziņojis "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Vēlamies pateikties Danielam par viņa devumu un lomu komandā kopš 2014. gada, kad viņš mums pievienojās. Par spilgtākajiem notikumiem, protams, kļuva septiņas viņa uzvaras un 29 goda pjedestāli."

Tikmēr "Renault" komandas vadītājs Sirils Abitebols norādījis, ka Rikjardo nolīgšana ir vēl viens solis pretī tam, lai vienība progresētu un kļūtu par vienu no vadošajām F-1 čempionātā.

"Danielam ir neapstrīdams talants un harisma, kas komandai ir milzīgs bonuss. Rikjardo uzticību mūsu komandai atalgosim ar iespējami labāko formulu," sacīja "Renault" vienības šefs.

Tikmēr pats pilots norādījis, ka šis bijis viens no grūtākajiem lēmumiem viņa karjerā. "Tomēr uzskatu, ka ir īstais laiks, lai pieņemtu jaunus izaicinājumus," sacīja Rikjardo.

Patlaban 29 gadus vecais austrālietis šosezon izcīnījis divas uzvaras un ar 118 punktiem pasaules čempionāta kopvērtējumā ir piektais, 95 punktus zaudējot līderim Lūisam Hamiltonam no "Mercedes" komandas.

Tikmēr otrs "Red Bull" pilots ir Makss Verstapens no Nīderlandes, kuram ir spēkā esošs līgums līdz 2020. gada sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!