Foto: Williams

"Force India" F-1 komandas vadītāja vietnieks Bobs Fērnlijs izteicis bažas, ka bez "Marussia" un "Caterham" komandām čempionātu var pamest arī citas vienības, vēsta britu prese.

"Pagaidām tikai piecām komandām ir balsstiesības F-1 vadībā," intervijā "The Telegraph" norāda Fērnlijs. "Ja tā paliks, mēs varam pazaudēt vēl vairāk komandu. Ja F-1 būtu ieviesti izdevumu "griesti" un godīgāks naudas prēmiju sadalījums, varbūt arī "Marussia" un "Caterham" būtu izdevies izvairīties no savām problēmām."

Kā zināms, finansiālu grūtību dēļ "Marussia" un "Caterham" izlaidīs gaidāmo F-1 čempionāta posmu ASV, Ostinā.

"Marussia" F-1 komanda nupat paziņojusi, ka nonākusi ārējā administratora pārvaldībā. Britu mediji vēsta, ka "Marussia" varētu pārpirkt britu uzņēmēji Baldžinders Sohi un Sonijam Kašualu par 55 miljoniem mārciņu.

"Pašreizējais akcionārs nebija spējīgs nodrošināt nepieciešamo finansējuma līmeni, bet komandas vadība nepārtraukti strādāja, lai nodrošinātu jaunas investīcijas," intervijā izdevumam "Autosport" norāda "Marussia" administrators Džefs Roulijs. "Diemžēl noteiktajā laikā to izdarīt neizdevās un neatlika nekas cits kā nodot komandu ārējā pārvaldībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!