Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jaunie "Formula One" čempionāta īpašnieki gatavojas "izskatīt jautājumu" par starta meitenēm, kas sacensībās piedalās apbalvošanā un pirms starta tur plāksnītes ar pilota numuru viņa valsts karoga krāsās.

Starta meitenes F-1 čempionātā un citos autosporta seriālos izmantotas jau daudzus gadu desmitus, taču pēdējā laikā sacensību rīkotāju un fanu vidu uzvirmojuši pārmetumi seksismā un aizspriedumos. Tā 2015. gadā starta meitenes pārtrauca izmanot FIA izturības čempionātā, bet jaunizveidotajā elektriskā "Formula E" čempionātā šogad garkājainu modeļu vietā pilotu vārdu plāksnītes nesa bērni.

"Mēs cenšamies respektēt visu pušu viedokļus, jo ir daudz cilvēku, kuriem patīk starta meiteņu tradīcija, un ir tādi, kas to uzskata par novecojušu pasākumu," intervijā radio "BBC" izteicies F-1 čempionāta sporta menedžeris Ross Brauns.

"Aktuālo problēmu sarakstā starta meiteņu jautājums patiešām nav virsotnē," piebilst "Formula One" izpilddirektors Čeizs Kerijs. "Vai viņas ir pagātnes mantojums vai kaut kas tāds, kam būtu jābūt arī nākotnē? Neuzskatu, ka tas būs tikai mans personisks lēmums. Man var būt viedoklis, taču sportā ir jārēķinās arī ar komandām, lielu ekosistēmu un ievērojamu fanu skaitu, kuri ir ļoti emocionāli. Te diez vai varēs nonākt pie vienota viedokļa, drīzāk apkopot tos."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!