„Bravo, bravo, bravisimo,” tāds bija Renault komandas menedžmenta vadītāja Flavio Briatores radioziņojums savam pilotam Fernando Alonso, brīdī, kad jaunais spānis pirmais šķērsoja finiša līniju Bahreinas GP sacīkstē.
Startējot no pirmās starta vietas, Alonso tikai uz boksu apmeklējumu laiku atdeva sacīkstes vadību un finišā pārliecinoši izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas un trešo karjerā. 13 sekundes aiz Alonso finišēja Toyota pārstāvis Jarno Trulli, kuram tas bija jau otrais goda pjedestāls pēc kārtas. Pēc Mihaela Šūmahera izstāšanās cerības uz goda pjedestālu parādījās arī Kimi Raikonenam, kurš savu iespēju garām nepalaida – tas bija McLaren pirmais goda pjedestāls šajā sezonā.

Ferrari F2005 jaunā modeļa debija Bahreinas GP izdevās pagalam neveiksmīga, apstiprinot aizdomas, ka F2005 ieviešanas pamatā bija panika pēc vājajiem rezultātiem ar veco modeli pirmajos posmos. Mihaels Šūmahers startēja no otrās pozīcijas un startā aizvadīja skaistu cīņu ar Jarno Trulli, tomēr vācietis vēl pirms sava pirmā pitstopa bija spiests izstāties. Brīdī, kad Šūmahers arvien palielināja savu ātrumu un mina uz papēžiem sacīkšu līderim Alonso, neizturēja F2005 hidraulikas sistēma, kas nobloķēja pārnesumu kārbas darbību. Jāpiebilst, ka tā bija pirmā Mihaela Šūmahera izstāšanās tehnisko problēmu dēļ pēdējo trīsarpus gadu laikā!

Otrs Ferrari pārstāvis Rubenss Barikello pēc dzinēja nomaiņas sāka sacīksti no pēdējās vietas un pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas, nokļūstot pat līdz 6.vietai. Tomēr sacīkšu izskaņā Bridgestone riepas bija tiktāl nodilušas, ka katastrofāli samazināja F2005 ātrumu un pēdējā aplī Deivids Kulthards no Red Bull komandas nozaga Barikello cerības uz pēdējo punktu.

Uzreiz aiz goda pjedestāla finišēja Ralfs Šūmahers no Toyota un japāņu komanda tagad pārliecinoši atrodas otrajā vietā kopvērtējumā. Savukārt par Bahreinas GP varoni kļuva McLaren braucējs Pedro de la Rosa, kurš aizstāja savainoto Huanu Pablo Montoiju. Spānis, cenšoties maksimāli izmantot šo iespēju, nežēloja ne riepas, ne mašīnu un skatītāju nervus. Vairākkārt izslīdot, de la Rosa aizvadīja garas un pats galvenais veiksmīgas cīņas ar Takumu Sato, Rubensu Barikello, Marku Vēberu un finišēja piektajā vietā, kas ir spāņa augstākais panākums karjerā.

Pēc veiksmīgās kvalifikācijas sacīkstē nepaveicās Williams vienībai – Marks Vēbers finišēja sestais, bet Niks Haitfelds, kuram noteikti bija pa spēkam kāpt uz goda pjedestāla, izstājās ar BMW dzinēja defektu.

Septīto vietu finišā ieguva Felipe Massa un tie bija pirmie Sauber komandas punkti šosezon. Otrs Šveices komandas pārstāvis Žaks Vilnēvs pēdējos apļos saslīdēja un zaudēja cerības uz punktiem. Kanādietis turpina mocīties ar Sauber C24 mašīnas regulējumiem un grūto vadāmību.

Pēdējo punktu izcīnīja Deivids Kulthards no Red Bull komandas, kurš tagad ir ticis pie punktiem visos trīs pirmajos posmos. Otrs vienības pilots Kristians Klīns, kurš kvalificējies krietni augstāk par skotu, izstājās vēl pirms iesildīšanās apļa ar elektronikas problēmām. Vēl pie neveiksminiekiem jāpieskaita arī Džankarlo Fisikella, jo itāļa Renault mašīnas motors izturēja tikai četrus apļus. Tāpat kārtējo dubulto izstāšanos pidzīvoja BAR komanda - Sato pārkarsa bremzes, bet Batons būdams punktu zonā, izstājās boksu celiņā, kad viņa komanda ilgi nespēja iedarbināt mašīnu un BAR 007 sākās problēmas ar pārnesumu kārbu.

Tagad Formula 1 atgriežas Eiropā un pēc trīs nedēļu pārtraukuma ceturtais čempionāta posms risinājies Itālijā – Sanmarīno GP Imolas trasē. Ferrari tādejādi ir trīs nedēļas laika, lai rūpīgāk sagatavotu jauno F2005 modeli, par kura ātruma īpašībām varējām pārliecināties jau Bahreinā. Tomēr nav šaubu, ka uz lauriem negulēs arī pārējās vadošas komandas, kuru tagad jau ir vismaz vēl četras - Renault, McLaren, Toyota un Williams.

Bahreinas GP rezultāti

 V Pilots  Komanda  Laiks Pitstopi
1 F. Alonso Renault    
2 J. Trulli Toyota   13.4
3 K. Räikkönen McLaren   32.0
4 R. Schumacher Toyota   53.2
5 P. De La Rosa McLaren   64.9
6 M. Webber Williams   74.7
7 F. Massa Sauber   + 1 aplis
8 D. Coulthard Red Bull   + 1 aplis
9 R. Barrichello Ferrari   + 1 aplis
10 T. Monteiro Jordan   + 2 apļi
11 J. Villeneuve Sauber   + 3 apļi
12 P. Friesacher Minardi   + 3 apļi
13 C. Albers Minardi   + 4 apļi
14 J. Button BAR   izstājās -
15 T. Sato BAR   izstājās -
16 N. Heidfeld Williams   izstājās -
17 M. Schumacher Ferrari   izstājās -
18 N. Karthikeyan Jordan   izstājās -
19 G. Fisichella Renault   izstājās -
20 C. Klien Red Bull izstājās -

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!