Edijs Džordans – bijušais „Jordan” komandas vadītājs - uzskata sevi par pēdējo no privātajiem uzņēmējiem, kas varēja piedalīties Formulā 1 ar saviem privātajiem līdzekļiem un kā līdzīgs cīnīties par augstākajiem rezultātiem.
Īra vadīta komanda augstāko līmeni sasniedza 1991.gadā, kad „Jordan” komandai, kuru neatbalstīja neviens no lielajiem auto ražotājiem, izdevās izcīnīt četras uzvaras. Pašam Džordanam nācās pamest Formulu 1 pagājušās sezonas beigās, kad finansiālie apstākļi ilgstoši piespieda viņa komandu cīnīties tikai par pēdējām pozīcijām ar tādiem pat finansiāli trūcīgiem bēdu brāļiem no „Minardi” komandas.

„Lai arī privātās komandas nav vienā līgā ar autoražotājiem, man nav nekādas nožēlas par aizvadītajiem gadiem. Man ir bijusi neaizmirstama dzīve, lieliskas izdevības veidot karjeru un saņemt par to atlīdzību. Kad komanda tika pārdota, es jutu, ka man vairs nav iespēju uzvarēt. Es jutu, ka man lielāka veiksme ir bijusi izvēloties braucējus, nekā vadot komandu,” izteicās odiozais īru biznesmenis. „Jā, mēs esam uzvarējuši atsevišķās Grand Prix izcīņās, taču lielāks gandarījums man ir par Airtonu Sennu, Mihaēlu Šumaheru un Deividu Hilu, bijušajiem pasaules čempioniem, kas brauca ar manām mašīnām. Es uzskatu, ka esmu zināmā mērā veicinājis viņu karjeru, jo biju tas, kas ieveda viņus šajā sportā,” lepni norādīja Džordans.

„Jordan” komanda šobrīd tiek ierindota starp 11 visilgtspējīgākajām komandām Formulā 1, un bijušais tās vadītājs apgalvo, ka neskums pēc dzīves un notikumiem, kādos ir iesaistīts F1 komandas vadītājs. „Esmu strādājis šajā lietā 35 gadus. Savu pirmo posmu aizvadīju 1970.gadā, un visā šajā laikā šo sporta veidu es esmu ļoti mīlējis, un tas ir bijis pret mani ārkārtīgi laipns,” piebilda Edijs Džordans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!