Septiņas "Michelin" komandas, kuras boikotēja ASV GP posmu ir piedāvājušās pēc sezonas izskaņas bez maksas piedalīties ārpusčempionāta sacīkstē Indianapolisas trasē. Atgādinām, ka FIA nolēma pagaidām komandas nesodīt un novērtēt to pūliņus, kompensējot skatītājiem laupīto sacīksti.
"McLaren" boss Rons Deniss Francijas GP laikā žurnālistiem pastāstīja, ka šādu ideju viņš ir ieteicis Bernijam Eklstonam un "Indianapolis Motor Speedway" īpašniekam Tonijam Džordžam.

"Mēs paši to nevaram noorganizēt," atzina Rons Deniss. "Tomēr mēs būtu ar mieru startēt, ja tas, paralēli "Michelin" dāsnajam piedāvājumam, palīdzētu kompensēt skatītājiem laupīto prieku. Tagad no viņiem (Eklstona un Džordža) ir atkarīgs šī piedāvājuma tālākais liktenis."

2005. gada sezonas pēdējais posms risinās 16.oktobrī Ķīnā un tādejādi šī ārpusčempionāta sacīkste varētu notikt oktobra beigās vai novembra sākumā, kad laika apstākļi Indianapolisā ir visai pavēsi. Atgādinām, ka ASV GP sešu mašīnu sacīkstē uzvarēja Mihaels Šūmahers. Tikmēr "Michelin" kompānija jau ir piedāvājusi Indianapolisas skatītājiem kompensēt biļešu izmaksas, lai mīkstinātu FIA sankcijas un uzlabotu savu tēlu pasaulē un Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!