"Toyota F1" komanda piektdien paziņoja, ka tā ir nolēmusi neiesniegt apelāciju pret Ralfam Šūmaheram piešķirto 25 sekunžu sodu.
Atgādinām, ka vācietis jau pēc Sanmarīno GP finiša saņēma 25 sekunžu sodu par bīstamu manevru veikšanu boksu celiņā. Pēc soda piešķiršanas Ralfs no 8.vietas atkrita uz 11. pozīciju un tādejādi pēdējo pieejamo punktu ieguva Niks Haitfelds ("Williams") - pilots, pret kuru Ralfs veica šo bīstamo manevru.

Sākotnēji komanda paziņoja, ka noteikti FIA apelāciju tiesā iesniegs prasību, jo vēlas konkretizēt, kuro gadījumos pilots rīcība boksu celiņā ir sodāma un kuros viņš tomēr tiek cauri sveikā. Japāņu vienība pamatojās arī uz to, ka arī iepriekš boksos ir notikuši līdzīgi ekscesi, tomēr sods neesot piešķirts.

Tagad "Toyota" vienība ir nolēmusi netērēt līdzekļus un laiku apelācijas tiesai, tādejādi atzīstot, ka Ralfam Šūmaheram ir jāuzņemas vaina par Nika Haitfelda bloķēšanu. Tikmēr noteikumu konkretizēšanas nolūkos vienība plāno aicināt uz kopīgu diskusiju visas F1 komandas un FIA pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!