Foto: F64
Nāciju krosā, kas ir vienas no prestižākajām motokrosa sacensībām pasaulē un šogad pirmo reizi risināsies Latijā, Ķeguma mototrasē, paredzētas ne tikai sacensības, bet arī plaša programma Fanu teltī, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Turpinot Latvijas Latvijas čempionātā un Latvijas Kausā iesākto tradīciju, arī Nāciju krosā būs Fanu telts. Pirmajā sacensību dienā, 27.septembrī, tur notiks dažādas izklaidējošas aktivitātes, savukārt svētdien, 28.septembrī, Fanu teltī pulcēsies Latvijas motokrosa izlašu dalībnieki, kuri mūsu valsts izlasi Nāciju krosā ir pārstāvējuši no 1992.gada līdz pat mūsdienām, kā arī trīs latvieši, kuri Nāciju Kausā piedalījās PSRS izlases sastāvā.

Tikšanās ar sportistiem būs sadalīta trijos blokos un sāksies svētdien, 28. septembrī, pl. 11.45. Intervijas un autogrāfus sniegs tādi leģendāri Latvijas motokrosa meistari kā Viesturs Gaušis, Normunds Dūčis, Mairis Levans, Agris Ļitvinovs, Jurijs Kovgers, Arnis Kalniņš, Jānis Kļaviņš, Lauris Freibergs, Mārtiņš Aleksandrovičs, Leons Kozlovskis, Fīlips Kempelis, Ivo Šteinbergs un citi.

Šogan Latviju Nāciju krosā, kurā startē valstu izlases, pārstēvēs Matīss Karro, kurš šo MXGP sezonu noslēdzis 13.vietā pasaulē, bijušais pasaules junioru čempions Pauls Jonass un Roberts Justs. Abi pēdējie pasaules čempionātā startē MX2 klasē.

Latvijas izlase pasaules Nāciju čempionātā jeb Nāciju krosā startē kopš 1992.gada, kad uz Austrāliju devās Viesturs Gaušis, Mairis Levans un Leons Kozlovskis, izcīnot 11.vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!