Fernando Alonso ir paziņojis, ka nav noraizējies par "Ferrari" komandas izredzēm Austrālijas GP izcīņā un viņam ir ticība, ka vienība šajā sezonā spēs iesaistīties cīņā par čempiona titulu.

Pēc pašu "Ferrari" atzinuma jaunā modeļa F2012 testi neritēja pēc plāna un līdz ar to sagaidāmas sarežģīts sezonas sākums. Arī pats Alonso vēl nedēļas sākumā atzina, ka pirmajos posmos komandai būs 'jāsakož zobi' un cītīgi jāstrādā pat neredzot rezultātus, tomēr jau ceturtdienas preses konferencē Melburnā spānis paziņoja, ka tik pat labi "Ferrari" modelis nemaz nebūs lēnāks par galveno konkurentu formulām.

"Esmu mierīgs par mūsu komandas izredzēm un mašīnas konkurētspēju," paziņoja Alonso intervijā žurnālam "Autosport". "Ziemas periods mūsu komandai nebija viegls. Jaunais modelis ir ļoti sarežģīta formula, ja vērtējam to pēc regulējumu atrašanas un izprašanas viedokļa. Iespējams testos mēs nesasniedzām mūsu mērķus, taču tas nenozīmē, ka būsim lēnāki par konkurentiem. To mēs noskaidrosim tikai svētdien."

Novembrī mūsu mērķis ir kļūt par pasaules čempioniem," turpināja Alonso, kurš beidzot ir ticis pie sava oficiālā tvitera konta: @alo_oficial. "Melburnā mūsu mērķis ir labi sākt sezonu, taču tikai svētdien mēs uzzināsim savu patieso šī brīža konkurētspēju."

Tāpat Alonso paziņoja, ka viņam ir ticība savai komandai, jo tās spēkos ir pārvarēt visas problēmas un sezonas gaitā atgriezties vadošo komandu kliķē.

"Tikai šeit Melburnā mēs pirmo reizi saliksim uz mašīnas visus labākos jauninājumus un mēģināsim uzrādīt labāko iespējamo rezultātu," skaidroja spānis. "Iepriekš ziemas testos katra komanda bija aizņemta ar savu programmu un reālos spēkus redzēsim tikai šeit. Es ticu savai komandai. Šī būs gara sezona un "Ferrari" būs starp līderiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!