Itāļu F-1 komanda "Ferrari" oficiāli paziņojusi, ka pēc Abu Dabi "Grand Prix", kas ir šīs sezonas noslēdzošais F-1 čempionāta posms, būs beigusies piecus gadus ilgā sadarbība ar spāņu pilotu Fernando Alonso, toties sāksies jauna ēra ar Sebastjanu Fetelu, kurš parakstījis līgumu ar itāļu vienību uz trim sezonām.

"Šīs sezonas beigās pēc pieciem gadiem, 44 pjedestāliem, 11 uzvarām un 1186 punktiem Fernando Alonso pamet komandu," teikts "Ferrari" vienības paziņojumā.

""Ferrari" komandas vēsturē Fernando Alonso vienmēr būs goda vietā," saka vienības direktors Marks Matiači. "Mēs viņam no sirds pateicamies par kopīgi piedzīvoto "Ferrari" komandā, divreiz cieši pietuvojoties pasaules čempionu titulam. Esam pārliecināti, ka izcilais spāņu pilots paturēs sirdī mūsu auļojošo zirgu, bet "Ferrari" fanu sekos līdzi viņa gaitām nākotnē."

""Scuderia Ferrari" nolēmuši savu uzticību veltīt jaunākajam vairākkārtējam F-1 čempionam sacīkšu vēsturē," saka Matiači. "Sebastjans Fetels unikāli apvieno jaunību un pieredzi, turklāt komandas gars, kas viņam piemīt, ļaus mums kopā ar Kimi Raikonenu strādāt pie jaunajiem uzdevumiem, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos līderu vidū. Kopā ar Sebastjanu mēs alkstam izcīnīt pirmo kopīgo uzvaru."

"Savu nākamo F-1 karjeras soli pavadīšu "Scuderia Ferrari" un man tas nozīmē mūža sapņa piepildīšanos," saka vācu pilots. "Kad biju mazs puika, Mihaels Šūmahers ar sarkano formulu bija mans lielākais elks un tagad man ir izrādīts milzīgs gods beidzot iegūt iespēju braukt ar "Ferrari". Šai komandai ir diža vēsture un es esmu ļoti motivēts atgriezties komandai virsotnē. Es tam veltīšu visu savu sirdi un dvēseli."

"Šīs sezonas beigās es beigšu būt "Ferrari" pilots," saka Fernando Alonso. "Tas nebija viegls lēmums, bet tajā pašā laikā ļoti rūpīgi pārdomāts no sākuma līdz beigām, un mana mīlestība uz "Ferrari" bija pirmajā vietā. Man vienmēr ir veicies ar to, ka varu pats noteikt savu nākotni, un tā ir arī tagad. Tāpēc gribu pateikt lielu paldies komandai par sapratni. Pametu "Scuderia Ferrari" pēc pieciem gadiem, kuru laikā sasniedzu augstāko profesionālo līmeni, pieņemot spēcīgus izaicinājumus, kas ļāva man iegūt jaunu pieredzi, un esmu pierādījis, ka vienības intereses vērtēju augstāk par savējām. Esmu lepns par to, ko sasniedzām kopā."

Kā zināms, "Red Bull" komandā nākamsezon Fetela vietā brauks krievs Daņila Kvjats, bet pirmā pilota statusā būs austrālietis Daniels Rikjardo.

Fernando Alonso savus nākotnes plānus pagaidām neizpauž.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!