Foto: AFP/Scanpix
"Ferrari" piloti Sebastjans Fetels un Kimi Raikonens sestdien uzrādīja ātrākos apļa laikus sezonas devītā posma - Austrijas "Grand Prix" - brīvo treniņbraucienu trešajā sesijā, kamēr kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no "Mercedes" piedzīvoja avāriju (titulbildē).

Četrkārtējais pasaules čempions Fetels Špīlbergas trases apli veica minūtē un 7,098 sekundēs, bet Raikonens bija par 0,136 sekundēm lēnāks.

Trešo ātrāko apli uzrādīja iepriekšējo divu sezonu čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes", bet britam sekoja divi "Red Bull" braucēji - austrālietis Daniels Rikjardo un Makss Verstapens no Nīderlandes.

Aiz "Red Bull" pilotiem nākamos ātrākos apļa laikus uzrādīja soms Valteri Botass un brazīlietis Felipe Masa no "Williams", bet Rosbergs avarēja un ar sesijas sākumā uzrādīto rezultātu palika pēdējais.

Par ātrumkārbas maiņu Rosbergs saņēmis piecu starta vietu sodu. Tāpat identisks sods vakar tika piespriests arī Fetelam. Līdz ar to abi piloti svētdien gaidāmajās sacīkstēs startēs piecas vietas zemāk, nekā viņi būs izcīnījuši kvalifikācijas sacensībās.

Jau vēstīts, ka pirmajās divās treniņbraucienu sesijās ātrākais bija Rosbergs.

Sestdien vēlāk notiks kvalifikācija, savukārt pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms devītā posma līderis ar 141 punktu ir Rosbergs, bet Hamiltons viņam seko ar 117 punktiem. Trešajā vietā ar 96 punktiem atrodas Fetels, bet Raikonens un Rikjardo savākuši attiecīgi 81 un 78 punktus.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 258 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 177 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti iekrājuši 140 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!