Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vienība "Ferrari" uz vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar somu pilotu Kimi Raikonenu, trešdien paziņoja komanda.

Sākotnēji tika minēts, ka soma vietu komandā varētu aizņemt viņa tautietis Valteri Botass no "Williams", vācietis Niko Hilkebergs no "Force India" vai "Red Bull" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo.

Tomēr itāļu vienība nolēmusi vēl uz vienu gadu pagarināt līgumu ar Raikonenu, kurš arī nākamajā sezonā "Ferrari" komandā piebiedrosies četrkārtējam pasaules čempionam Sebastjanam Fetelam.

"Tas, ka varu palikt "Ferrari" vienībā uz vēl vienu sezonu, ir mans sapnis. Šī komanda ir mana ģimene, kā vienmēr esmu teicis. "Ferrari" vienības sastāvā es vēlos beigt savu karjeru," paziņoja sportists.

Šajā sezonā Raikonens izcīnījis otro vietu Bahreinas posmā, taču trīs reizes finišējis tieši aiz goda pjedestāla. Vēl soms pa reizei ieņēmis piekto, sesto un astoto vietu, bet trijos etapos piedzīvota izstāšanās.

Savukārt Fetels triumfējis divos posmos, bet vēl piecas reizes vācietis kāpis uz goda pjedestāla.

Raikonens F-1 pasaules čempionātā debitēja 2001.gadā, kad pārstāvēja "Sauber" vienību. Nākamajā gadā soms pievienojās "McLaren" komandai, ar kuru jau savā trešajā sezonā izcīnīja otro vietu čempionātā. Pēc piecu gadu braukšanas britu vienībā Raikonens 2007.gadā pievienojās "Ferrari", ar kuru jau pirmajā kopējā sezonā izcīnīja čempiona titulu. Pēc trim gadiem soms uz laiku atstāja F-1, bet 2012.gadā pievienojās "Lotus" vienībai, kamēr pērn Raikonens atkal kļuva par "Ferrari" pilotu.

Šī gada F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 202 punktiem ir brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kuram ar attiecīgi 181 un 160 punktiem seko komandas biedrs Niko Rosbergs un Fetels. Ceturtais ar 77 punktiem ir Botass, pie 76 punktiem ticis Raikonens, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir pieredzējušajam brazīlietim Felipem Masam ("Williams").

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 383 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet "Ferrari" un "Williams" guvušas attiecīgi 236 un 151 punktu.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!