Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta "Ferrari" komandas pilotu Sebastjanu Fetelu aizvadītajā Spānijas posmā iegāzušas spēkrata riepas.

Jau ziņots, ka svētdien Spānijas "Grand Prix" uzvaru izcīnīja "Mercedes" vienības britu pilots Lūiss Hamiltons, kamēr viņa sīvākais konkurents Fetels samierinājās ar ceturto vietu.

"Šoreiz mūsu komandas riepas nebija pietiekami kvalitatīvas un tās nolietojās ātrāk nekā citiem," izteicās Fetels. "Tādējādi mēs nevarējām vadīties pēc mūsu izstrādātās taktikas. Bija nepieciešams apstāties un tādējādi zaudējām divas pozīcijas."

Sacensību laikā 41.aplī trasē tika izmantoto virtuālā drošības automašīna, jo francūzis Estebans Okons ("Force India") bija bīstami apstājies trases malā. Šo situāciju izmantoja Fetels, kurš devās pitstopā, taču trasē atgriezās aiz Valteri Botasa ("Mercedes") un Maksa Verstapena ("Red Bull"), kurš turklāt sabojāja savu priekšējo antispārnu pret "Williams" komandu pārstāvošo krievu Sergeju Sirotkinu, bet tas viņam netraucēja turpināt sacīkstes.

Rezultātā Fetels finišēja ceturtajā pozīcijā, kamēr viņa komandas biedrs Kimi Raikonens izstājās no sacīkstēm, atrodoties otrajā vietā. Raikonena formulu piemeklēja ķibeles, kas neļāva viņam pabeigt sacensības.

Fetels atklāja, ka komandai bija problēmas atrast pareizo balansu spēkratam, kā arī nebija izvēlētas pareizās priekšējās riepas. Vācu pilots gan izteicās, ka tas viņam neliedz uz nākamo posmu, kas risināsies Monako, skatīties pozitīvi.

Kopvērtējumā pēc sestā posma līderpozīcijā ar 95 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 78 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 58 punktiem ir Botass, kuram ar 48 punktiem seko Raikonens. Savukārt piektais ar 47 punktiem ir Rikjardo.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 153 punktiem tagad nonākusi "Mercedes", kamēr iepriekšējai līderei "Ferrari" ir 126 punkti. Trešā ar 80 punktiem tikmēr ir "Rd Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!