Foto: Ferrari

"Ferrari" F-1 komandas pilotam Sebastjanam Fetelam par "bīstamu un neprognozējamu" braukšanu Meksikas "Grans Prix" laikā ir piespriestas 10 soda sekundes, kas vācu pilotam lika zaudēt trešo vietu.

Pēc soda sekunžu pievienošanas Fetela rezultātam vācu pilots Meksikas "Grand Prix" vērtējumā ir noslīdējis uz piekto vietu, palaižot garām Danielu Rikjardo ("Red Bull"), cīņā ar kuru pārkāpa noteikumus, un arī Maksu Verstapenu.

Pieņemot lēmumu par Fetela sodīšanu, sacensību komisāri ņēmuši vērā sacensību direktora Čārlija Vaitinga direktīvu, kas paredz, ka par "potenciāli bīstamu" tiek uzskatīta pārāk vēla bremzēšana, bloķējot otru pilotu.

Komisāru ziņojumā pēc Meksikas "Grand Prix" teikts, ka formulu telemetrijas dati un video ieraksts parāda, ka Fetels ir asi bremzējis trases ceturtajā līkumā, un šis manevrs ir uzskatāms par "potenciāli bīstamu, ņemot vērā, cik tuvu atradās formulu riteņi".

Bez 10 soda sekundēm Fetelam vēl piešķirti arī divi soda punkti par agresīvu braukšanu; līdz ar to vācu F-1 čempions pēdējo 12 mēnešu laikā nopelnījis sešus soda punktus.

"Ferrari" F-1 komandas vadītājs Maurīcio Arrivabene izteicies, ka "birokrātija atņēmusi" komandai pjedestālu, un šis komisāru lēmums esot bijis pārāk "bargs un savā ziņā negodīgs".

Daniels Rikjardo pēc Meksikas "Grand Prix" finiša bija ļoti sašutis par Fetela rīcību trasē. "Sebs atkal izdarīja to, par ko daudzi jau ir sūdzējušies, mainījis virzienu bremzējot," teica austrāliešu pilots. "Tagad viņš tur smaida. Viņš nav pelnījis būt uz goda pjedestāla."

"Izskatījās, ka viņš atstāj man vietu un man tur bija tiesības atrasties, taču viņš "aizvēra durvis" un man beigās nebija, kur likties," piebilda Rikjardo. "Nepārprotiet, man patīk sacensties, man patīk cīnīties un pat kontakti, bet šī virziena maiņa bremzējot ir apmuļķošana."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!