Foto: AFP/Scanpix

"Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels piektdien izcīnīja panākumu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma, kas risinās Austrijā, otrajā brīvajā treniņbraucienā.

Četrkārtējais pasaules čempions Fetels vēsos un mākoņainos laika apstākļos savu labāko apli veica minūtē un 9,600 sekundēs. Tomēr vācietis savu treniņbraucienu beidza ātrāk nekā pārējie piloti, jo, tāpat kā pirmajā sesijā, viņa spēkrata ātrumkārbu piemeklēja tehniskas ķibeles.

Tikmēr 0,011 sekundes no Fetela atpalika viņa tautietis Niko Rosbergs no "Mercedes" vienības, bet otrs "Ferrari" pilots pieredzējušais soms Kimi Reikenens bija trešais ātrākais, no komandas biedra atpaliekot par 0,260 sekundēm.

Savukārt divkārtējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības palika piektais, no Fetela atpaliekot vairāk par pussekundi.

Jau vēstīts, ka pirmajā piektdienas treniņbraucienu sesijā ātrākais bija Rosbergs, kurš apli veica minūtē un 10,401 sekundē, par 0,308 sekundēm apsteidzot Hamiltonu.

Tikmēr trešo ātrāko apļa laiku uzrādīja Reikenens, kuram sekoja tautietis Valteri Botass no "Williams" komandas un "Sauber" vienību pārstāvošais brazīlietis Felipe Nasrs.

Fetels ātrumkārbas defekta dēļ palika pēdējā 20.vietā, tikmēr abi "Red Bull" braucēji Daņila Kvjats no Krievijas un austrālietis Daniels Rikjardo sāka izmantot jau savus piektos dzinējus šosezon, kas viņiem pirms sacīkstēm dos desmit starta vietu sodu.

Tāpat arī sestdien piloti aizvadīs vienu treniņbraucienu un kvalifikāciju, bet svētdien norisināsies sacensības, kas sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pērn Austrijas "Grand Prix" izcīņa sacensību kalendārā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma, uzvaru svinot Rosbergam.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 151 punktu ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 134 un 108 punktiem seko Rosbergs un Fetels.

Ceturtajā vietā ar 72 punktiem ir Reikenens, bet piektais ar 57 punktiem ir Botass.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!