Foto: Ferrari

Trīskārtējais F-1 čempions Sebastjans Fetels ("Ferrari") ir publiski atvainojies Lūisam Hamiltonam ("Mercedes") par incidentu Azerbaidžānas "Grand Prix" laikā, bet Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nolēmusi vācu pilotu nesodīt.

Kā ziņojām, Fetels sacīkstes laikā apzināti ietriecās Hamiltona bolīdā, jo bija sašutis par britu pilota rīcību sacīkstes atsākšanās brīdī, kad boksos devās drošības mašīna. Vācietis apgalvoja, ka Hamiltons pēkšņi nobremzējis un Fetels ietriecies viņa formulas aizmugurē, nolaužot priekšējo antispārnu. Pēc tam Fetels piebrauca blakus Hamiltonam un, paužot sašutumu par konkurenta rīcību, viegli iebrauca viņam sānos.

FIA sēdē Fetels atzina savu vainu un atvainojās. Tāpat viņš piekrita gada garumā piedalīties izglītojošos pasākumos FIA rīkotajās sacīkstēs, bet viņam līdz gada beigām ir aizliegts piedalīties akcijās, kas saistītas ar satiksmes drošību. Ja Fetels vēlreiz izraisīs līdzīgu incidentu, viņa lieta tiks nodota FIA tribunālam.

"Šajā situācijā es pārāk asi reaģēju, tāpēc gribu atvainoties personiski Lūisam un visiem, kas skatījās šo sacīksti. Saprotu, ka esmu parādījis sliktu piemēru. Es negribēju radīt Lūisam bīstamu situāciju, taču apzinos, ka tādu radīju. Tāpēc gribu atvainoties arī FIA. Pieņemu un cienu lēmumu, kas pieņemti šodien Parīzē, kā arī sodu, ko man Baku piesprieda sacīkstes komisāri. Man patīk šis sports. Es gribu to cienīgi pārstāvēs, lai kļūtu par piemēru nākamajām paaudzēm," teikts Fetela mājas lapā ievietotajā paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!