Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pašreizējais F-1 pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar "Ferrari" vienību, paziņojusi komanda.

Līdz ar to 30 gadus vecais Fetels "Ferrari" komandā brauks vismaz līdz 2020. gada sezonas beigām.

Vācu pilots "Ferrari" pārstāv kopš 2015. gada, pirmajā no šīm sezonām tiekot pie trim uzvarām un trešās vietas kopvērtējumā. Savukārt pērn Fetels neuzvarēja nevienā "Grand Prix" posmā, kopvērtējumā ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

Savukārt šī sezona "Ferrari" vienībai ir sekmīgāka, tai nopietni konkurējot ar iepriekšējo sezonu F-1 flagmani "Mercedes". Fetels šosezon 11 posmos guvis jau četras uzvaras un kopvērtējumā ar 202 punktiem ir līderis, bet otrais, atpaliekot 14 punktus, ir brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

F-1 čempionātā vācietis debitēja 2007. gadā, kad "BMW Sauber" komandā aizvietoja savainoto poļu braucēju Robertu Kubicu, bet vēlāk tā paša gada sezonā Fetels kļuva par "Toro Rosso" vienības pilnvērtīgu braucēju.

Pirmajā pilnajā sezonā "Toro Rosso" komandas sastāvā 2008. gadā Fetels negaidīti uzvarēja Itālijas "Grand Prix", bet 2009. gadā viņš pievienojās "Red Bull" vienībai, jau pirmajā sezonā kļūstot par visu laiku jaunāko pasaules vicečempionu. Savukārt no 2010. līdz 2013. gadam viņš jau triumfēja pasaules čempionātā.

Savas karjeras laikā Fetels uzvarējis 46 sacīkstēs, uz goda pjedestāla kāpjot 94 reizes.

Kā otrs "Ferrari" komandas pilots arī nākamajā sezonā paliks soms Kimi Raikonens, kurš ar vienību šonedēļ oficiāli pagarināja līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!