Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) uzskata, ka F-1 sacensību komanda "Mercedes", slepeni rīkojot testus ar "Pirelli" riepām, ir guvusi labumu, tādēļ tai draud ievērojamas soda sankcijas.

Kā zināms, F-1 čempionāta oficiālie riepu piegādātāji "Pirelli" un "Marcedes" komanda tiek apsūdzēti nelegālas kopīgas testu sesijas aizvadīšanā, un ceturtdien sākās FIA tribunāls šajā lietā.

"Mercedes" apliecinājis, ka veicis testus Katalonijas trasē pēc Spānijas "Grand Prix", taču nekādu labumu no tiem komanda nav guvusi. "Mercedes" uzsver, ka testu rīkotāji – "Pirelli" – nav sacensību dalībnieks.

Savukārt FIA pārstāvji ir pārliecināti, ka "Mercedes" rupji pārkāpuši noteikumus, kas liedz komandām ar pašreizējām mašīnām veikt testu braucienus sezonas laikā.

"Nav šaubu, ka "Mercedes" 2013.gada mašīna ir tā, kuru ierobežo nolikums, un tieši šī mašīna veica braucienus Barselonas trasē," saka FIA pārstāvis Marks Hovards, kurš piebilst, ka jebkurš brauciens ar laika kontroli skaitās kā testa brauciens, un šajā jomā nekādu strīdu nevar būt.

Ovards ir pārliecināts, ka testos "Mercedes" ieguvis vērtīgu informāciju, kas tai var palīdzēt uzlabot sniegumu sacensībās.

FIA tribunāls vēl uzklausīs "Mercedes" un "Pirelli" oficiālos pārstāvjus un advokātus, bet vēlāk tiks paziņots lēmums šajā jautājumā.

"Mercedes" jau paziņojis, ka bargu lēmumu gadījumā varētu arī pamest F-1 sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!