Foto: Sahara Force India

Auditori ir izteikuši bažas par "Force India" F-1 komandas nākotni, kas finanšu plānā neizskatās pārāk "rožaina", vēsta britu mediji.

Nesen "Force India" F-1 komanda publicējusi finanšu atskaiti, kas parāda, ka šosezon tās zaudējumi sasnieguši 38,5 miljonus mārciņu, bet lielākie ienākumi bijuši tās mātes uzņēmuma, Luksemburgā reģistrētā "Orange India Holdings Sari" pārskaitītie 17 miljoni mārciņu.

"Pašreizējā situācija rāda, ka ir nepieciešams tālāks mātes kompānijas atbalsts, ja komanda plāno turpināt šo biznesu," intervijā izdevumam "The Telegraph" atzīst auditors Grānts Torntons. "Mūsu rīcībā nav nekādu pierādījumu tam, ka kompānija saņems nepieciešamo pastāvīgo atbalstu no akcionāriem un līdz ar to F-1 komanda iegūs savu finansējumu. Šī nenoteiktība var radīt nopietnas šaubas attiecībā uz kompānijas spējām nākotnē turpināt savu darbību."

Kā zināms, "Marussia" F-1 komanda jau ir pārtraukusi eksistēt, bet "Caterham" komanda līdzekļus startam šīssezonas pēdējā "Grand Prix" posmā vāc ar interneta ziedojumu palīdzību.

Salīdzinot ar šīm komandām, "Force India" var lepoties ar pieklājīgiem rezultātiem šosezon - Konstruktoru kausa izcīņā tā šobrīd atrodas sestajā vietā, tās piloti Niko Hulkenbergs un Sergio Peress individuālajā vērtējumā ieņem attiecīgi devīto un 12.vietu. "Caterham" komanda un tās piloti šosezon nav spējuši tikt pie punktiem, bet "Marussia" franču pilots Žiljs Bjanki, Monako "Grand Prix" finišējot devītais, atnesa savai komandai divus punktus, kas tai ļauj atrasties devītajā vietā Konstroktoru kausa izcīņā. Bez punktiem ir arī "Sauber" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!