Foto: Force India

"Sauber" un "Force India" F-1 komandas ir iesniegušas sūdzību Eiropas Savienības antimonopola komitejā par F-1 čempionāta vadību, raksta "The Times".

"Sauber" un "Force India" apsūdz F-1 vadību karteļa izveidošanā, dēļ kā vadošās komandas saņem privilēģijas prēmiju sadalē un tikai tām ir "teikšana" F-1 stratēģiskajā grupā. Komandas nav apmierinātas ar to, ka tām ir jāmaksā pārmērīgi lielas summas par dzinēju piegādi, bet prēmijas par dalību čempionātā un uzrādītajiem rezultātiem tiek sadalītas negodīgi.

""Force India" ir viena no divām komandām, kas ir reģistrējusi iesniegumu ES attiecībā uz F-1 vadību, un norāda uz nevienlīdzīgo prēmiju sadales sistēmu," teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

Ja abu komandu iesniegtā sūdzība tiks atzīta par pamatotu, ES ierosinās izmeklēšanu, un tam var sekot dramatiskas izmaiņas F-1 čempionātā, kas skartu gan seriāla īpašniekus, gan komandas, norāda portāls "motorsport.com". Konkrēti britu politiķi jau iepriekš vērsušies pie Eiropas komisāriem ar sūdzībām par F-1.

"Kad pagājušogad sabruka "Marussia" un "Caterham" komandas, man radās aizdomas par to, ka F-1 kaut kas nav kārtībā," norāda leiboristu deputāte Lielbritānijas parlamentā Annelīza Dodsa, kura par par šo jautājumu nosūtījusi vēstuli Eiropas sacīkšu komisārei Margrētai Vestagerai. "Tas neattiecas tikai uz divām komandām, kas sezonas laikā piedalās sacensībās, bet gan uz simtiem speciālistu, kas zaudēja darbu un iespēju apgādāt ģimenes. Tāpēc es par šo jautājumu vairākas reizes esmu runājusi Briselē. Komisāre man skaidri norādījusi, ka viņa neko nav tiesīga darīt, iekams pašas komandas nav iesniegušas sūdzību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!