Foto: Publicitātes foto

"Team Ford Racing" komanda nākamgad realizēs autoražotāja "Ford" atgriešanos Dakaras rallijā, informē kompānijas preses dienests.

"Ford Ranger" automašīnas, ar ko komanda startēs Dakarā, uzbūvētas Dienvidāfrikas Republikā ar "Ford" rūpnīcas atbalstu, bet loģistiku nodrošinās Vācijas kompānija "South Racing". Piloti būs dienvidafrikānis Kriss Visers un argentīnietis Lusio Alvaress.

Argentīnietis Alvaress ir pieredzējis Dakaras rallija dalībniks - debijas reizē 2011. gadā viņš šajās sacensībās izcīnīja 17. vietu, bet 2012. gadā ierindojās augstajā piektajā pozīcijā. Pagājušogad, pirms viņa "Toyota Hilix" piemeklēja tehniskas problēmas, Alvaress atradās pat trešajā vietā kopvērtējumā, taču finišēja desmitais.

Dienvidāfrikas Republikas pilots Kriss Visers Dakaras rallijā startēs pirmoreiz.

Viens no Dakarai paredzētajiem "Ford Rangers" jau ir pilnībā gatavs un augustā uzsāks testus. Otrs tiks pabeigts oktobrī.

Dakaras rallijs nākamgad notiks 35. reizi. Sacensību starts paredzēts 5. janvārī, bet finišs - 18.janvārī. Kopējais distances garums - 8500 kilometri un sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!