Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 21. jūlija, vakarā Palangā noslēdzās 1006 km autošosejas izturības sacensības, kurās ar "SEAT Leon Cupra TCR" spēkratu igauņu "ALM Motorsport" komandas sastāvā startēja arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. 38 komandu konkurencē "ALM Motorsport" izcīnīja 4. vietu, savukārt TCR klases ieskaitē Nitišs ar komandas biedriem finišēja kā pirmie.

"Šīs nebūt nebija vieglas sacensības. Jau no paša starta sēdos pie auto stūres, un tas bija grūtākais no visiem dienas braucieniem. Trase nav pārāk gara un nemitīgi ir jāveic apdzīšanas, vai arī kāds no ātrākas klases apdzen tevi. Tas prasa milzīgu un nepārtrauktu koncentrēšanos, turklāt tas viss karstā sacīkšu auto, kad ārā ir teju 30 grādu. Bija grūti izturēt pirmo stundu šādā slodzē, taču ar katru nākamo braucienu bija vieglāk ieiet ritmā un saglabāt uzņemto tempu," komentē Reinis Nitišs.

"Visu sacensību garumā bija ciešas cīņas ar tuvākajiem konkurentiem TCR klasē, un vēl pat stundu pirms finiša nebija izteiktu līderu. Taču gan braucēji, gan visa komanda izpildīja savus uzdevumus augstākajā līmenī, nepieļāvām nedz sportiskas, nedz tehniskas kļūdas un spējām finišēt uz priekšā sāncenšiem," priecājas Nitišs.

Pateicoties šim panākumam, "ALM Motorsport" komanda izcīnījusi arī Baltijas izturības sacensību čempiona titulu TCR ieskaitē.

"Vēlos pateikties "ALM Motorsport" komandai par šo iespēju. Tā man sniedza vērtīgu pieredzi, kas palīdzēs attīstīt manu braucēja karjeru. Tāpat arī liels paldies ikvienam līdzjutējam un, protams, arī maniem atbalstītājam," noslēgumā saka Nitišs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!