Foto: Toms Paipals
Tradicionālajās, sezonas noslēguma komandu sacensībās, kas tiek rīkotas pēc Nāciju kausa principa, "Koro Būve" komandu kausu Pilsblīdenes moto trasē "Kuba" izcīnīja "MX Ādaži", amatieru komandu konkurencē uzvarēja "Moto Mafia", bet ceļojošo "Elkšņu" kausu ieguva Kārlis Alberts Reišulis ("X99/Slīterāni"), informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Par ceļojošo "Elkšņu" kausu cīnījās MX85 klases sportisti, un šogad kopvērtējumā uzvara tika Kārlim Albertam Reišulim, otrajā vietā Aleksis Araids ("Rodeo"), bet trešā vieta Uldim Freibergam ("F.F.F. motoklubs"). Visi šie sportisti pārstāvējuši arī Latvijas izlases starptautiskajās sacensībās.

"Koro Būve" komandu kausa izcīņā dalībnieki tika iedalīti divās klasēs – PRO un amatieru klasēs - atbilstoši Latvijas nacionālā Reģionu kausa sezonas sākumā izveidotajam līgu sarakstam. Komandu kausā braucēji veidoja jaunas komandas, neatkarīgi no tā, kurā klubā braukuši sezonas garumā un vismaz vienam no trim pilotiem bija jāstartē ar MX2 klases motociklu. Vērtējumā ieskaitīja piecus labākos no sešiem braucieniem.

PRO komandu konkurencē uzvarēja "MX Ādaži" (Leons Kozlovskis, Rainers Žuks, Ralfs Edgars Ozoliņš), otrie – "MX4 Strēlnieki" (Rolands Bleidels, Krišjānis Augulis un Raivis Eikmanis), bet trešajā mājinieki, Saldus MK I (Jurģis Žukas, Raimonds Baltgalvis un Ģirts Šampiņš).

"Profesionālu braucēju Latvijā paliek arvien mazāk, vairāk vai mazāk mums ir profesionāli amatieri, un prieks par tiem ātrajiem amatieriem, kas šodien nenobijās no nosaukuma "PRO klase" un piedalījās," saka "MX Ādaži vadītājs" Leons Kozlovskis. "Lepojos startēt vienā komandā ar diviem perspektīviem jauniešiem, kuri Latvijas līmenī jau sevi ir pierādījuši. Ralfs Edgars Ozoliņš sezonas beigās ir ļoti progresējis un, turpinot strādāt, varētu būt viens no līderiem. Protams, viņiem būtu jābūt ātrākiem un tas nav labs rādītājs, ka es savos 43 gados varu viņiem tikt līdzi vai braukt pa priekšu, bet, protams, arī es neguļu un joprojām trenējos ļoti intensīvi."

"MX Open" klasē pirmā vieta Leonam Kozlovskim, otrais Raivis Eikmanis, bet trešais Raimonds Baltgalvis. MX1 klasē uzvarēja Rainers Žuks, otrais Rolands Bleidels un trešais Jurģis Žuks. MX2 klasē pirmais Ralfs Edgars Ozoliņš, otrais Sandis Armīns Frienbergs un trešais Krišjānis Augulis.

Amatieru klases piloti bija īpaši aktīvi un sacensībām pieteicās 17 komandas. Šajā konkurencē tikai ar 3 punktu pārsvaru uzvarēja "Moto Mafia" komanda (Artūrs Treija, Mārtiņš Marķitāns un Ričards Bille), otrajā vietā "Tū Tū Motosports" (Gundars Cibuļskis, Renārs Gosts un Māris Gržibovskis), bet trešie "MX4 National" (Ivo Ozoliņš, Andrejs Safonovs un Arnis Zdanovskis).

Amatieru konkurencē "MX Open" klasē uzvarēja Artūrs Treija, otrais Māris Gržibovskis, bet trešais Mārtiņš Mauriņš. MX1 klasē sīvā konkurencē pārāks bija Gundars Cibuļskis, bet otrajā vietā Mārtiņš Marķitāns, trešais – Mareks Zolmanis. MX2 klasē uzvara lietuvietim Erlandam Mackonim, otrais Ivo Ozoliņš, bet trešajā vietā Oskars Baltruņķis.

"Nav būtiski kādi ir laikapstākļi, ja esi sportists, tad attaisnojums nepiedalīties ir tikai veselības problēmas," saka "Moto Mafia" sportists Mārtiņš Marķitāns. "Kas ir svarīgākais amatierim? Gūt prieku no tā, ko dari. Ja sākām kā komanda, kas savam priekam pavizinājās brīvdienās, tad tagad esam izauguši līdz tam, ka ir svarīgs arī rezultāts."

"Trase ļoti laba, tikai pabojāja laika apstākļi, ja būtu tā kā visu nedēļas sākumu, tad būtu bijušas ideālas sacensības," atzīst Santis Vinzols, sacensību organizators. S"tarp kvalifikāciju un otro braucienu apļa laiki atšķīrās pat par 12 sekundēm, trase kļuva slapjāka, slidenāka un grūtāka. Tā kā nebija daudz PRO klases braucēju, jādomā par balvu fondu un, iespējams, sacensības jāorganizē augusta beigās vai septembrī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!