Foto: LETA
Aizvadītajā svētdienā Zaķusalu pierūcināja motocikli - Zaķusalas trasē tika aizvadītas motokrosa Superkausa Rīgas posma sacensības.

Prestižākajā MxPro klasē ar 96 punktiem uzvaru izcīnīja igaunis Harijs Kullass, kurš Nāciju kausā startē zem Somijas karoga. Kullass pirmajā braucienā bija otrais, otrajā triumfēja, bet trešajā ieņēma trešo vietu. Otro vietu latviešu motobraucējs Dāvis Ivanovs, kurš divos braucienos finišēja trešais, bet sprintā Latvijas pārstāvis ieņēma ceturto vietu, kopā nopelnot 92 punktus.

Pagalam neveiksmīgs Rīgas posms izvērtās pēdējo gadu Latvijas labākajam motokrosa braucējam Matīsam Karro, kurš pirmajā braucienā izstājās tehnisku problēmu dēļ, bet otrajā sliktā starta dēļ finišēja sestais. Savukārt sprintā Karro izcīnīja otro vietu, kopsummā nopelnot 32 punktus un Rīgas posmu noslēdzot 14.pozīcijā.

Sacensībās kvadracikliem abos braucienos triumfēja Latvijas sportists Raivis Sootee, bet otro vietu izcīnīja lietuvietis Domants Vaznis, kamēr trešais bija igaunis Kaspars Haiba. Neveiksmi Rīgas posmā piedzīvoja Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis Edgars Meņģelis, kurš pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā neizgāja uz starta.

Savukārt sacensībās senioriem abos braucienos ātrākais bija pirmā posma uzvarētājs Leons Kozlovskis, aiz sevis atstādams Raimondu Baltgalvi un Ronaldu Baldiņu.

Sacensībās junioriem abos posmos ātrākais bija Sandis Armīns Frienbergs, bet otro un trešo vietu braucienos un posmā ieņēma attiecīgi Patriks Uzuls un Rūdolfs Aumesters.

Jauniešu sacensībās posmā uzvarēja Elgars Jonass, aiz sevis atstājot Hariju Suharževski un Kristeru Kogveru, bet sacensībās iesācējiem labākais bija Ralfs Vindigs, trijniekā iekļuva arī Tomass Šaicāns un Rihards Kronis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!