Foto: Publicitātes foto

Francijas motosportisti svētdien ASV triumfēja Nāciju kausā motokrosā, pie titula tiekot piekto gadu pēc kārtas.

Prestižākajā MXGP klasē Franciju pārstāvēja Gotjē Polēns, MX2 klasē pie starta barjeras stājās Dilans Fernandiss, bet "Open" klasē piedalījās Žordī Tiksjērs.

Polēns Francijas izlasi līdz zeltam aizvedis piekto gadu pēc kārtas, kamēr Fernandiss titulu guva arī 2014. gadā, kad par motokrosa olimpiskajām spēlēm dēvētās sacensības notika Ķegumā.

Tikmēr sudrabu izcīnīja Itālija ar Antonio Kairoli, Mišelu Servelinu un Alesandro Lupino sastāvā, kamēr bronza tika Nīderlandei, kuras sastāvā bija Džefrijs Herlingss, Kalvins Flānderēns un Glens Koldenhofs.

Tiksjērs, Kairoli, Herlingss un Koldenhofs aizvadītajā sezonā bija latvieša Paula Jonasa komandas biedri "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā.

Pirmajā braucienā, kurā kopā startēja MXGP un MX2 klases, uz goda pjedestāla kāpa Herlingss, Polēns un vēl viens Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas. Otrajā braucienā, sacenšoties MX2 un "Open" klasē, pirmajā trijniekā iebrauca Koldenhofs, austrālietis Hanters Lorenss un Prado, bet trešajā braucienā, kurā spēkojās MXGP un "Open" klases, pie godalgām tika Koldenhofs, Herlingss un Polēns.

MXGP klasē uzvarēja Herlingss, MX2 klasē pirmais bija Prado, bet "Open" klasē – Koldenhofs.

Nāciju ieskaitē uzvarēja Francija, otrā vieta tika Itālijai, bet trešā – Nīderlandei.

Tikmēr augsto devīto pozīciju guva Igaunija. Sacensībās, kas norisinājās 72. reizi vēsturē, piedalījās 30 valstis.

Pirmo reizi pēdējo 19 gadu laikā prestižajās sacensībās nepiedalījās Latvija.

Pagājušajā gadā Latvijas izlase šajās sacensībās ieņēma 25. vietu 38 dalībnieku konkurencē. Latvijas valstsvienību pērn pārstāvēja Kristers Drevinskis, Kārlis Sabulis un Toms Macuks, kuriem neizdevās pārvarēt B fināla barjeru.

Pēdējos piecos gados Nāciju kausa izcīņā dominējusi Francija, bet pirms tam laikā no 2005. līdz 2011. gadam uzvaras laurus allaž plūca ASV, savukārt divus gadus pēc tam pa vienai uzvarai tika Vācijai un Beļģijai.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968. gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992. gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11. vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014. gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!