Foto: AFP/Scanpix

Pēc Dakaras rallijreida devītā ātrumposma notikusi līderu maiņa motociklu ieskaitē - pirmo vietu zaudējis Dāvids Kasto, kurš trasē ietriecās govī, un par jauno līderi kļuvis portugālis Rubens Farija (KTM).

Franču motosportists Kasto sadursmē ar govi pazaudēja 20 minūtes un guva pleca traumu. Sacensību kopvērtējumā viņš noslīdējis uz 21. pozīciju un nolēmis no rallija izstāties pavisam.

"Tas notika apmēram 100. kilometrā. Es braucu mierīgi, sekojot Pedro Bjanki, tad pēkšņi aiz līkuma trasē bija govs. Es aizķēru viņu ar rokturi un smagi nokritu uz pleca," stāsta motosportists. "Turklāt bija izsists caurums degvielas bākā, līdz ar to beidzās benzīns. Vinsents Gvidāni man nedaudz iedeva degvielu un es varēju tikt līdz pirmā posma finišam. Ārsti tur pārsēja manu plecu un es varēju uzsākt otro posmu, bet 30 kilometrus pirms finiša mans motocikls apstājās. Domāju, tā bija zīme. Tas nav tā vērts, jo es gribu cīnīties ar līderiem. Man jau pietiek neveiksmju no 2010. un 2011. gada. Es rīt atgriežos mājās."

Devītais ātrumposms bija 852 kilometrus garš, un no motobraucējiem to visātrāk veica francūzis Sirils Desprē (KTM), kurš kopvērtējumā pacēlies uz otro vietu. No līdera Farijas viņš atpaliek nedaudz gandrīz piecas ar pusi minūtes.

Automobiļu ieskaitē devītajā ātrumposmā uzvarēja spānis Nani Roma (MINI), par četrām minūtēm un 11 sekundēm apsteidzot kopvērtējuma līderi Stefanu Peteranselu (MINI. Līderi šo ātrumposmu veica vairāk kā piecas stundas.

Smago automašīnu ieskaitē devīto ātrumposmu visātrāk veica čeha Alesa Lopraisa ekipāža ar TATRA automašīnu - trīs stundas, 18 minūtes un 32 sekundes, bet kopvērtējumā līderos izvirzījās Eduards Nikolajevs ar KAMAZ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!