Foto: Publicitātes foto

Ar Latvijas licenci startējošais "Sports Racing Technologies" (SRT) komandas krievu autosportists Nikolajs Grjazins atrodas līderpozīcijā pēc Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pēdējā posmā – rallija "Liepāja" – pirmās dienas.

Grjazins ("Škoda Fabia R5") par 19 sekundēm apsteidz ar tādu pašu spēkratu braucošo britu Krisu Ingramu, kamēr trešais ir vācietis Fabians Kraims, kurš arī sacenšas ar "Škoda" automašīnu.

Krievu autosportists Liepājā pagaidām demonstrējis ļoti pārliecinošu sniegumu, jo viņš uzvarēja pirmajos piecos ātrumposmos, bet sestajā, kas sestdien bija noslēdzošais - viņam to neizdevās izdarīt, jo patraucēja plīsusi riepa.

Tikmēr no Latvijas braucējiem kopējā ieskaitē 13.vietā ir pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renārs Francis ("Opel Adam R2"), kuri ir otrie "Junior U27" klasē, par 18,8 sekundēm atpaliekot no "Opel" rūpnīcas komandas biedra Toma Kristensona no Zviedrijas.

Tiesa, jau pirms šī posma Sesks bija nodrošinājis uzvaru sezonas kopvērtējumā "Junior U27" ieskaitē, bet piektdien, ievadot ralliju "Liepāja", viņa ekipāža izcīnīja uzvaru savā klasē kvalifikācijas ātrumposmā "Latvia-100".

Sestdien atsevišķos ātrumposmos mājinieks Sekss neizcīnīja nevienu uzvaru, uzsverot, ka galvenais šo ralliju ir nobraukt līdz galam. Latvietis visos "dopos" bija otrais, kamēr uzvaras guva Kristensons

Svētdien norisināsies vēl seši ātrumposmi.

Pērn Eiropas rallija čempionāta Liepājas etapā uzvaru izcīnīja ar Latvijas licenci startējošais krievu autosportists Nikolajs Grjazins, kamēr no pašmāju sportistiem labāko rezultātu uzrādīja rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, kurš bija sestais kopējā ieskaitē. Tiesa, ralliju aizēnoja nelaimes gadījums, kurā, nogāžoties helikopteram, gāja bojā Eiropas čempiona Kajetana Kajetanoviča draugs un Kelces autodroma ilggadējs vadītājs Pavels Jagņatkovskis.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējā posma pārliecinošs līderis ir krievu autosportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš ticis pie 150 punktiem, bet otro vietu ar 115 punktiem ieņem portugālis Brunu Magelāns, kamēr trešais ar 90 punktiem ir Grjazins.

Savukārt "Junior U27" ieskaitē līderis ir Sesks, kurš piecos posmos iekrājis 132 punktus, otro vietu ar 111 punktiem ieņem Kristensons, bet trešais ar 97 punktiem ir spānis Efrens Ļarena.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ ir astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Paralēli ERČ sacensībām Liepājā ar diviem posmiem tiek noslēgta arī Latvijas čempionāta sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!