Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Haas" F-1 komanda nolēmusi iesniegt apelāciju par Itālijas "Grand Prix" posma komisāru lēmumu piemērot diskvalifikāciju šīs vienības pilotam Romēnam Grožānam, pavēstījusi komanda.

Sacīkstē Grožāns izcīnīja sesto vietu, kas bija viņa labākais panākums šosezon, taču pēcfiniša tehniskajā komisijā viņa bolīdā tika atklāta neatbilstība tehniskajiem noteikumiem, un franču pilots tika diskvalificēts.

Pēc Itālijas "Grand Prix" beigām "Renault" komanda iesniedza protestu par Grožāna formulu, un pārbaudē tika atklāta neatbilstība tehnisko noteikumu punktam, kas regulē bolīda grīdas plaknes stūru rādiusu.

Šā gada jūlijā FIA izdeva direktīvu, kas izskaidro šos noteikumus, un pieteica komandām līdz Itālijas "Grand Prix" izcīņai pielāgot savas mašīnas jaunajām prasībām.

Atklājies, ka "Haas" komanda pirms sacīkstes bija nosūtījusi FIA elektronisko vēstuli, kurā izskaidro savus jaunos tehniskos risinājumus, taču ierobežotā laika dēļ lūdza zināmu atsaucību šajā situācijā. Komanda ziņoja, ka izmaiņas cer ieviest "uz Singapūras "Grand Prix" posmu, taču tas būs atkarīgs no piegādātāju atsaucības", vēsta F-1 čempionāta oficiālā mājas lapa.

Ja diskvalifikācija paliks spēkā, "Haas" komanda Konstruktoru kausa kopvērtējumā pazaudēs astoņus punktus un atgriezīsies piektajā vietā, palaižot garām "Renault" vienību, kuru pēc Itālijas posma apsteidza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!