Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) sezonas 18.posma, kas notiek ASV, kvalifikācijā, apsteidzot savu komandas biedru "Mercedes" rindās Niko Rosbergu no Vācijas.

Kaut trešajā treniņā un kvalifikācijas pirmajās divās daļās likās, ka pirmās divas vietas varētu izcīnīt "Red Bull" braucēji, izšķirošajā mēģinājumā Hamiltons 5,513 kilometrus garo apli nobrauca minūtē un 34,999 sekundēs, par 0,216 sekundēm apsteidzot Rosbergu.

Četrus posmus pirms sezonas beigām Rosbergs kopvērtējumā apsteidz Hamiltonu par 33 punktiem - atlikušajos etapos viņam pietiek ar finišiem otrajās vietās, lai garantētu čempiona titulu.

Savukārt abi "Red Bull" piloti austrālietis Daniels Rikjardo un talantīgais Nīderlandes pusaudzis Makss Verstapens sacensības iesāks no trešās un ceturtās pozīcijas, bet viņiem trešajā rindā sekos "Ferrari" duets soms Kimi Reikenens un četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam četras sacīkstes pirms sezonas beigām ir 313 punkti, bet viņam ar 280 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 212 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, bet pie 160 punktiem ticis Reikenens.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 593 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau iepriekšējā posmā. Tikmēr "Red Bull" ir 385 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 335 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!