Foto: Publicitātes foto

"Mercedes" F-1 komandas pilots Lūiss Hamiltons savā sociālā tīmekļa šķirklī publicējis attēlu, kurā pozē uz sešu riteņu "Mercedes-Benz G63 AMG 6x6" apvidnieka un vaicā saviem sekotājiem, vai viņam vajadzētu šo vairāk nekā 450 tūkstošu eiro spēkratu iegādāties.

"Tātad... Apsveru domu iegādāties šo elles vāģi. Ko jūs sakāt?" savā profilā ierakstījis Hamiltons. Šis ieraksts jau saņēmis ap 50 tūkstoš "patīk" atzīmju un gandrīz četrus tūkstošus komentāru, no kuriem vairums ir iedrošinoši. Tomēr vairāki komentētāji lietišķi norāda, ka Hamiltonam kā "Mercedes" komandas pilotam no autoražotāja pienāktos jebkurš tās spēkrats par brīvu, vajagot tikai paprasīt.

Jau rakstījām, ka janvārī Hamiltons sociālajos tīklos publicējis arī kāda cita sava spēkrata bildes – pēc viņa individuālā pasūtinājuma izgatavoto "Pagani Zonda 760FH" superauto.

"Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6" kopgarums ir 5,9 metri, klīrenss – 46 centimetri; bet pašmasa – 3,9 tonnas. Sešu riteņu apvidus automobilis izgatavots kā pikaps ar dubulto kabīni – tamlīdzīgu modifikāciju jau izmanto, piemēram, Austrijas armija. Tomēr salīdzinājumā ar militāro versiju šī civilā versija ir ievērojami modernizēta.

Ja armijas vajadzībām šīs trīs riteņu asu G-klases apvidus automobilis izmanto 185 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju, tad "civilajām" vajadzībām "Mercedes-Benz" piedāvā 5,5-litru V8 biturbo benzīna dzinēju ar 544 ZS jaudu un 760 Nm griezes momentu, kas pieejams "G 63 AMG" versijā. Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "AMG Speedshift Plus 7G-Tronic".

Automobilis līdz 100 km/h paātrinās aptuveni astoņās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 160 km/h atzīmes. Vidējais degvielas patēriņš – aptuveni 22 litri uz 100 km. Prototipam ir divas degvielas tvertnes ar kopējo tilpumu 160 l.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!