Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") uzradījis ātrāko apļa laiku abās Austrālijas "Grand Prix" izcīņas brīvo treniņu sesijās piektdien.

Pirmajā brīvo treniņu sesijā pilotiem bija iespēja izmēģināt triju sastāvu riepas, no sausā līdz lietus apstākļiem paredzētajām, jo ik pa laikam Albertparka trasē lija un vairāki piloti nenovaldīja savus braucamos, izslīdot no trases.

Ātrāko apļa laiku - 1:29,725 - pirmajā sesijā uzrādīja Lūiss Hamiltons, kurš kopumā veica 14 apļus. 0,421 sekundi lēnāks bija krievs Daņila Kvjats ("Red Bull"), bet trešais - viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo. Salīdzinoši labu rezultātu parādīja abi "McLaren" piloti Fernando Alonso un Džensons Batons, kuriem attiecīgi septītais un astotais labākais laiks. Bez ieskaites rezultāta palika Sebastjans Fetels ("Ferrari"), arī Kimi Raikonens uzrādīja tikai 17. rezultātu.

Arī otrajā treniņu sesijā trase nebija pilnībā sausa un komandas izmantoja vidējā sastāva riepas. Tā kā laika prognoze uz sestdienas kvalifikāciju sola saulainu laiku, dažas komandas kā "Sauber", izlēma nepiedalīties šai sesijā mitrā trasē, arī "Williams" piloti veica tikai pa diviem apļiem katrs. Sesijā trasē izbrauca 19 no 22 pilotiem, no kuriem pie ieskaites laika tika 15.

Hamiltons atkal uzrādīja ātrāko apļa laiku - 1:38,841, kamēr Rosbergs saslīdēja un ietriecās trases apmalē, nolaužot savam bolīdam priekšu. Tādējādi vācu pilots tomēr sasita jauno purngalu, ko komanda speciāli neuzlika pirmajā sesijā, baidoties, ka slapjajā trasē to varētu sabojāt.

Otrais labākais apļa laiks "Force India" pilotam Niko Hulkenbergam, trešais - Kimi Raikonens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!