Foto: AP/Scanpix/LETA

Četrkārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons uzskata, ka Barselonas trase pēc seguma maiņas ir zaudējusi savu īpašo "raksturu".

Katalonijas trases seguma maiņa notika šā gada janvārī pēc motošosejas "MotoGP" lūguma, jo motociklisti sūdzējās par bīstami zemu saķeres līmeni asfaltam, kas ieklāts 2007. gadā.

F-1 piloti Katalonijas trasē aizvadīja pirmssezonas testus jau uz jaunā seguma un ir neapmierināti ar to. "Nesaprotu, kāpēc dažās trasēs veic seguma maiņu, es uzskatu, ka tā ir lieka naudas tērēšana," Hamiltons izteicies sarunā ar izdevumu "Autosport". "Vecajam segumam bija vairāk "rakstura". Ja trasi nogludina, pazūd tās raksturs kā gadījumā ar Barselonu. Es vienmēr salīdzinu ar māju – pavisam jaunai mājai nav savas sejas, sava rakstura, bet ja tu pērc vecu māju, tai vienmēr būs sava vēsture un vairāk rakstura."

"Man patīk trases, kurās segums ir vecāks," atzīstas Hamiltons. "Dalībnieku sapulcēs visu laiku ir sūdzības par grambām, taču to var apbraukt un piebremzēt ārpus trajektorijas, vai arī jānoregulē mašīna, lai tā atbilstu šai trasei. Tas ir trases raksturs – ja visu nogludina, daži līkumi pazaudē kaut ko."

Tagad Hamiltons uzskata, ka tagadējā Spānijas "Grand Prix" trase ir visvieglākā, kopš viņš sācis braukt F-1. "Kad trase nav gluda, tajā ir grūtāk braukt, tā ir sarežģītāka," saka Hamiltons. "Ja tu iebrauc līkumā un mašīna nedaudz sāk "staigāt", ir jāpielāgo braukšana un man patīk šis izaicinājums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!