Foto: Reuters/Scanpix

Trīskārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") uzskata, ka F-1 labā ir izdarījis vairāk nekā visi pārējie piloti kopā un viņš neko neesot "parādā" šim sporta veidam.

"F-1 esmu aizvadījis 10 gadus, ziedojis savas asinis, sviedrus un asaras, tāpēc nejūtos nevienam neko parādā," intervijā CNN saka Hamiltons. "Patiesībā es reklamēju F-1 vairāk nekā jebkurš cits pilots. Es esmu piedalījies pasākumos, stāstot par F-1 vairāk nekā jebkurš cits, varbūt pat vairāk nekā visi pārējie braucēji, kopā ņemot. Es nejūtos, ka man vajadzētu uzņemties vēl kādu atbildību."

"Man ir daudz brīnišķīgu fanu un es veltu daudz laika, lai sniegtu motivāciju un enerģiju tiem, kas man seko," saka F-1 čempions. "Es nezinu, ko vēl varētu kādam dot."

Hamiltons neuzskata, ka viņam būtu kāda ietekme uz to, kā tiek pieņemti lēmumi par F-1 attīstību, un viņš arī nevēloties tur iesaistīties. "Sports un bizness ir par naudu un varu," viņš saka. "Mēs, piloti, varam kaut ko runāt, taču tie ļaudis, kas sēž krēslos, apmaksā rēķinus un pelna naudu, ir tie, kam pieder galavārds. Es nesaku, ka tas ir nepareizi. Tas ir korporatīvs bizness, kurā naudai ir vara un nauda ir pavēlniece. Cilvēki, kam pieder sports, pieņem lēmumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!