Foto: AP/Scanpix

Pēdējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien guva uzvaru pasaules čempionāta sezonas otrā posma - Bahreinas "Grand Prix" – kvalifikācijas sacensībās.

Līdz ar to Hamiltons uzvarējis abās sezonas pirmo posmu kvalifikācijas sacensībās, bet kopumā viņam karjeras laikā kvalifikācijā izdevies gūt jau 51.panākumu, kas ir visu laiku trešais labākais sasniegums F-1 vēsturē.

Lai arī saņēmusi gana daudz kritiku, arī otrā posma kvalifikācija noritēja pēc jaunā formāta - pirmās starta vietas ieguvējs tiek noskaidroti trijos segmentos, bet to laikā ik pēc 90 sekundēm izstājas konkrētā brīža lēnākais sportists.

Hamiltons ātrāko apļa laiku uzrādīja tieši trešajā segmentā, trasi veicot vienā minūtē un 29,493 sekundēs, aiz sevis atstājot komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas, kurš triumfēja sezonas pirmajā posmā Austrālijā.

Tikmēr trešais bija "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kamēr ceturtais - vēl viens itāļu vienības braucējs soms Kimi Reikenens. Zīmīgi, ka šāds pirmais četrinieks bija arī pirmā posma kvalifikācijā.

Piekto vietu sestdienas kvalifikācijā ieguva austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", kuram sekoja abi "Williams" braucēji soms Valteri Botass un pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa. No astotās starta vietas svētdien sacensības sāks vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet aiz viņa stāsies francūzis Romēns Grožāns ("Haas") un Makss Verstapens no Nīderlandes ("Toro Rosso").

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Austrālijā notikušajā sezonas pirmajā posmā uzvarēja Rosbergs, kuram sekoja Hamiltons un Fetels.

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs etapus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!