Foto: Reuters/Scanpix

Lūiss Hamiltons ir pārliecināts, ka viņš nekā slikta vai negodīga nav izdarījis, samazinot braukšanas ātrumu un ļaujot sāncenšiem pietuvināties paša pārstāvētās "Mercedes" komandas biedram Niko Rosbergam saspringtajā F-1 sezonas noslēdzošajā Abū Dabī "Grand Prix".

Nu jau vicečempionam komandas vadība atkārtoti lūgusi palielināt braukšanas ātrumu sacīkstes noslēgumā, īpaši kad "Ferrari" Sebastjans Fetels bīstami pietuvojās ar nule nomainītajām riepām. Tomēr Hamiltons, kuram čempiona titula izcīnīšanai bija nepieciešams "nobīdīt" Rosbergu no goda pjedestāla, norādes neņēma vērā un pēc sacensībām apgalvoja, ka nav izdarījis nekā nelabvēlīga.

"Es neuzskatu, ka šodien būtu izdarījis ko bīstamu vai negodīgu," pēc sacensībām žurnālistiem skaidroja Hamiltons. "Mēs cīnāmies par pasaules čempiona titulu, un es biju "Grand Prix" vadībā, tātad kontrolēju tempu. Tādi ir noteikumi."

"Sezonas laikā biju zaudējis daudz punktu, tādēļ cīnījos līdz pēdējam. Un es nekad neesmu centies darīt ko tādu, kas kaitētu komandai. Mēs jau bijām izcīnījuši konstruktora kausu, tādēļ šodien cīņa bija tikai starp mani un Niko, bet komanda tik un tā izdomāja iejaukties."

"Es nesaprotu, kādēļ komanda neļāva mums vienkārši sacensties savā starpā. Es zināju, ka, esot vadībā, es tikai zaudēšu čempiona titulu. Nevienu brīdi nebija mirklis, kad uzskatītu, ka zaudēšu šodienas sacīksti. Man, godīgi sakot, nav nekā ko viņiem teikt. Es nevienu brīdi neuzskatīju, ka riskētu."

Neskatoties uz pārmetumiem, Hamiltons teica, ka Rosberga triumfs, nevis viņu cīņa šodienas sacīkstēs, ir daudz svarīgāks notikums, ko apspriest. "Mums nevajadzētu aizēnot faktu, ka Niko ir čempions," norāda Hamiltons, "tā ir brīnišķīga sajūta uzvarēt pasaules čempionātā".

"Es jūtos labi, izdarīju visu, ko varēju šogad, īpaši pēdējos čempionāta posmos. Bet Niko aizvadīja "tīru" gadu bez reālām problēmām, tādēļ viņš ir tajā pozīcijā, kurā ir. Viņš ir paveicis lielisku darbu, tādēļ apsveicu un gaidu iespēju ar viņu sacensties nākamgad," rezumē Hamiltons.

Vācijas autosportists Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas svētdien, 27. novembrī, nodrošināja savu pirmo F-1 pasaules čempiona titulu karjerā. Rosbergs sezonas kopvērtējumā tika pie 385 punktiem, bet Hamiltonam bija par pieciem punktiem mazāk. Lai kļūtu par čempionu Rosbergs Hamiltona uzvaras gadījumā nedrīkstēja finišēt zemāk par trešo vietu. Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!