Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijā Pirmās formulas (F-1) jaunās sezonas pirmajā posmā, kas jau tradicionāli risinās Austrālijā.

Hamiltons bija ātrākais visos trijos treniņbraucienos, kā arī droši uzvarēja kvalifikācijā, kas tika aizvadīta pēc jauna formāta. Šī Hamiltonam kļuva par karjerā piecdesmito uzvaru kvalifikācijas sacensībās.

Kā zināms, neilgi pirms sezonas tika apstiprināti jauni kvalifikācijas noteikumi - pirmās starta vietas ieguvējs joprojām tiek noskaidroti trijos segmentos, tomēr to laikā ik pēc 90 sekundēm izstājas konkrētā brīža lēnākais sportists.

Par sezonas pirmo izslēgto braucēju pēc septiņām minūtēm kļuva "Manor" pilots Paskāls Vērleins no Vācijas, bet komandas jau pirmā segmenta laikā atzina, ka ir apmulsušas. Kaut "Manor" piloti arī šīs sezonas pirmajā etapā ir divi lēnākie, tie vairs neatpaliek tik daudz kā pērn.

Ātrāko pilotu vidū trešajā segmentā jau pirmā lidojošā apļa pirmajā sektorā jaunu rekordu sasniedza Hamiltons, apļa beigās tuvākos konkurentus apsteidzot par pussekundi, bet "Ferrari" piloti Kimi Reikenens un Sebastjans Fetels bija ātrāki par otru "Mercedes" braucēju Niko Rosbergu. Tomēr vēlāk Rosbergs apsteidza "Ferrari" braucējus, līdz ar to arī augšgalā situācija ir līdzīga pērnajam gadam.

Trešā segmenta noslēgumā Hamiltons par 0,360 sekundēm apsteidza Rosbergu, Fetels zaudēja 0,8 sekundes, bet Raikonens - 1,1 sekundi. Ja pirms sezonas tika plānots, ka kvalifikācijas pēdējās 90 sekundēs cīnīsies divi ātrākie piloti, šoreiz jau trīs minūtes pirms tās beigām visi piloti bija atgriezušies boksos.

Hamiltons ar 50 uzvarām kvalifikācijas sacensībās ir trešais visu laiku titulētākais pilots - viņš tikai par 18 uzvarām atpaliek no kvalifikāciju rekordista Mihaela Šūmahera, bet par 15 no otrajā vietā esošā Airtona Sennas. Savukārt ceturtais visu laiku titulētākais ar 46 uzvarām ir Fetels.

Piektajā vietā palika Nīderlandes braucējs Makss Verstapens no "Toro Rosso" vienības, kuram sekoja pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ("Williams"). Savukārt lēnākie divi trešajā segmentā bija otrs "Toro Rosso" pilots Karloss Sainss juniors un mājinieku favorīts Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības.

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs etapus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!