Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" F-1 komandas līderis Lūiss Hamiltons sestdien pārliecinoši uzvarēja Itālijas "Grand Prix" posma kvalifikācijas sacensībās, izcīnot septīto "pole position" pēc kārtas.

Par prieku itāļu "tifozi", blakus Hamiltonam otrajā starta vietā stāsies Kimi Raikonens ("Ferrari"), bet viņa komandas biedrs Sebastjans Fetels startēs uzreiz aiz britu pilota no trešās pozīcijas. Niko Rosbergs ("Mercedes"), kura formulai pēc dzinēja problēmām pēc rīta treniņiem tika ielikts atpakaļ iepriekšējās specifikācijas motors, kvalifikācijā palika ceturtais.

Aiz "Mercedes" un "Ferrari" braucējiem plecu pie pleca trešajā starta rindā stāsies abu "Williams" piloti Felipe Masa un Valteri Botass.

Visai negaidīti trešajā kvalifikācijas kārtā neiekļuva neviens no "Red Bull" komandas pilotiem, kuriem turklāt vēl tiks piespriests starta vietu sods par dzinēju limita pārsniegšanu. Tāpat pirmo reizi šosezon otrajā kvalifikācijas kārtā neiekļuva Makss Verstapens ("Toro Rosso"), kura bolīdu mehāniķi nespēja saremontēt līdz laika limita beigām un viņš vienīgais neklasificējās sacensībām.

Otrajā kvalifikācijas kārtē neiekļuva arī abi "McLaren" piloti Fernando Alonso un Džensons Batons, kurus tāpat kā Rikjardo, Kvjatu, Verstapenu un Sainsu ("Toro Rosso") gaida starta vietu sods par dzinēju un pārnesumkārbu limita pārsniegšanu. Cik tālu būs katram pilotam jāatkāpjas, FIA paziņos sestdien vakarā.

Itālijas "Grand Prix" kvalifikācijas rezultāti:

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!