Foto: AFP/Scanpix

Kārtējo reizi "Mercedes" F-1 komandas piloti dalīs pirmo starta rindu sacensībās - Lūiss Hamiltons sestdien izcīnīja "pole position" Kanādas "Grand Prix" izcīņā, kamēr Niko Rosbergs bija otrs ātrākais, piekāpjoties savam komandas biedram vien 0,062 sekundes.

Otro starta rindu dalīs Sebastjans Fetels ("Ferrari") un Daniels Rikjardo ("Red Bull"), trešo - Makss Verstapens ("Red Bull") un Kimi Raikonens ("Ferrari").

Tālākajās starta vietās ierindojās abi "Williams" piloti Valteri Botass un Felipe Masa, Niko Hulkenbergs ("Force India") un pēc pievienošanās "McLaren" komandai pirmo reizi trešajā kvalifikācijas kārtā iekļuvušais Fernando Alonso.

Kvalifikācijas otro kārtu pārtrauca Karlosa Sainsa ("Toro Rosso") avārija, kurš ietriecās Monteālas trases slavenajā "čempionu sienā".

Kvalifikācijas pirmajā kārtā, kuras beigās sāka nedaudz līt, avāriju piedzīvoja indonēziešu debitants Rio Harjanto, taču viņa negadījums neapturēja sacīksti.

Kvalifikācijā nevarēja piedalīties Kevins Magnusens ("Renault"), kurš piedzīvoja iespaidīgu avāriju rīta brīvajos treniņos. Tā kā viņa bolīdam nepieciešams nomainīt pārnesumkārbu, dāņu pilots, visticamākais, sacīkstē svētdien startēs no boksu celiņa.

Savukārt pie Daņilas Kvjata ("Red Bull") un Markusa Eriksona ("Sauber") kvalifikācijas rezultātam būs jāpieskaita trīs starta vietas, kas ir sods abiem pilotiem par iepriekšējā posmā Monako izraisītajām avārijām. Līdz ar to Kvjats startēs no 16. pozīcijas, bet Eriksons - no 22.

Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijas rezultāti:

Avots: f1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!