Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais F-1 pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") sestdien uzvarēja sezonas trešā posma - Ķīnas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Kvalifikācijā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 35,782 sekundēs, par 0,042 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Niko Rosbergu. Tikmeŗ pirmo trijnieku noslēdza "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels, kurš britam piekāpās par 0,905 sekundēm.

Pirmajam trijniekam uzreiz sekoja "Williams" piloti brazīlietis Felipe Masa un soms Valteri Botass, kamēr sestais bija vēl viens Somijas pilots Kimi Raikonens ("Ferrari"). Septīto pozīciju tikmēr ieņēma austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), kuram sekoja "Lotus" franču braucējs Romēns Grožāns. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza abu "Sauber" pārstāvji - attiecīgi brazīlietis Felipe Nasrs un zviedrs Markuss Ēriksons.

Pirms tam sestdien notikušajā trešajā treniņbraucienu sesijā ātrāko laiku uzrādīja Hamiltons, par 0,226 sekundēm apsteidzot komandas biedru Rosbergu. Viņiem abiem uzreiz sekoja abi "Ferrari" piloti Fetels un Raikonens, kamēr pirmo piecinieku noslēdza Rikjardo.

Līdz ar to Hamiltons bija ātrākais visās trijās treniņbraucienu sesijās.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.9 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, sezonas pirmajā etapā pirms Austrālijā dubultuzvaru guva "Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels. Savukārt otrajā posmā divām nedēļām Malaizijā ātrākais bija Fetels, apsteidzot abus "Mercedes" braucējus, kuri bija uzvarējuši visās sacīkstēs kopš pagājušā gada jūnijā notikušā Austrijas posma.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ar 43 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 40 un 33 punktiem seko Fetels un Rosbergs, bet ceturtais ar 20 punktiem ir pieredzējušais brazīlietis Masa.

Ķīnas "Grand Prix" kvalifikācijas rezultāti:

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!