Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") uzvarējis arī Austrijas "Grand Prix" posma kvalifikācijā, izcīnot septīto "pole position" astoņos šāgada F-1 čempionāta posmos.

Vienīgais, kurš spēja ar britu pilotu pilnvērtīgi konkurēt, bija viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, taču vācietis savā "lidojošā aplī" kļūdījās, nenovaldot bolīdu pēdējā līkumā pirms finiša, kur pirms tam sagriezās arī Hamiltons. Tādējādi Rosbergam neizdevās pārspēt kolēģa apļa laiku, lai gan trases otrajā sektorā viņš jau bija priekšā, un nācās samierināties ar otro starta pozīciju.

Otro starta rindu dalīs Sebastjans Fetels ("Ferrari") un pieredzējušais Felipe Masa ("Williams").

"Trases apstākļi bija visai sarežģīti," pēc kvalifikācijas intervijā BBC atzina Hamiltons. "Trešā kvalifikācijas segmenta aplī nedaudz pārcentos un sabloķēju aizmugurējos riteņus. Tobrīd nedomāju par pirmo starta vietu, jo centos savaldīt mašīnu, taču pēc tam gan padomāju, ka tur, iespējams, esmu zaudējis "pole"."

Kvalifikācijas sacensības iesākās lietū, kas ietekmēja vairāku pilotu sniegumu - tā Kimi Raikonens ("Ferrari") uzrādīja tikai 18. rezultātu, taču sacīkstē viņš startēs par četrām pozīcijām augstāk, jo attiecīgi 10, 20 un 25 starta vietu sodu, kā zināms, saņēmuši "Red Bull" un "McLaren" piloti.

Austrijas "Grand Prix" kvalifikācijas rezultāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!