Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien guva uzvaru sezonas 14. posma – Itālijas "Grand Prix" – kvalifikācijas sacensībās.

Hamiltons Itālijā ticis pie pieciem "pole–position". Tikpat uzvaras Itālijas posma kvalifikācijā ir leģendārajiem Huanam Manuelam Fanhio un Airtonam Sennam.

Hamiltons Moncas trases apli veica minūtē un 21,135 sekundēs, par 0,478 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Niko Rosbergu.

Tikmēr no otrās starta rindas sacensības sāks "Ferrari" piloti Sebastjans Fetels un Kimi Reikenens. Piektais būs "Williams" somu pilots Valteri Botass, kam seko divi "Red Bull" braucēji Daniels Rikjardo un Makss Verstapens.

Astotajā un devītajā vietā kvalifikācijā ierindojās divi "Force India" piloti Serhio Peress un Niko Hilkenbergs, bet pirmo desmitnieku noslēdza "Hass" braucējs Estevans Gutjerres.

Pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 232 punktiem ir Hamiltons, bet tikai deviņus punktus atpaliek Rosbergs. Trešais ar 151 punktu ir "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, Fetels tikmēr ticis pie 128 punktiem, kamēr par četriem mazāk ir Reikenenam, bet otrs "Red Bull" braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes izcīnījis 115 punktus.

Konstruktoru kausa līderpozīcijā ar 455 punktiem ir "Mercedes" komanda, otro vietu ar 274 punktiem ieņem "Red Bull", bet "Ferrari" atpaliek par 22 punktiem.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27 .novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!