Foto: Publicitātes foto

Latvijas autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs kopā ar komandas biedru Mihailu Stepanovu "Lamborghini Blancpain Supertrofeo" čempionāta posmā Silverstounas trasē divreiz kāpa uz pjedestāla, abās sacensību dienās izcīnīto trešo vietu PRO-AM komandu ieskaitē, informē sportista pārstāvji.

Pirmajā braucienā Šlēgelmilhs pēc kvalifikācijas startēja no trešās pozīcijas, visa brauciena laikā atrodoties starp trīs ātrākajiem pilotiem un noslēdzot savu braucienu līderpozīcijā. Pēc pilotu maiņas Šlēgelmilha ekipāža finišēja 9.vietā kopvērtējumā un 3.vietā PRO-AM komandu ieskaitē.

Otrajā braucienā Šlēgelmilha ekipāža startēja no 19.vietas un pirmais sacīksti uzsāka Stepanovs. Pēc 20 minūtēm vietu pie stūres ieņēma sacensības pārņēma Šlēgelmilhs, kurš no 20. vietas spraigā un sev raksturīgā straujā braukšanas manierē izcīnīja 8. vietu kopējā ieskaitē, bet PRO-AM komandu klasē otro dienu pēc kārtas - 3.vietu.

"Aizvadījām spraigu un produktīvu nedēļas nogali Silverstounas trasē, kurā šīs man bija pirmās sacensības," saka Šlēgelmihs. "Trase pēc konfigurācijas ir sarežģīta un prasa augstu tehnisko izpildījumu. Pateicoties vairākām ļoti ātrām trases daļām, kas atbilst manam braukšanas stilam, Silverstounā varēju parādīt ļoti labu sniegumu. Pirmajā sacensību dienā, cīnoties par TOP3 pozīcijām, pārliecinoši varēju pierādīt savas spējas būt ātram un cīnīties līdzvērtīgi ar PRO ieskaites braucējiem."

"Savukārt otrajā sacensību dienā gan lietainie laikapstākļi, gan 20. starta pozīcija padarīja braucienu izaicinošu un nervus kutinošu līdz pat pēdējām sekundēm," teic Haralds. "Analizējot sacensību otrās daļas apļa laikus, trasē viennozīmīgi biju viens no ātrākajiem, gandrīz katru apli veicot ātrāk nekā sacensību līderis, soms Patriks Kujala. Gan es, gan komandas biedri ar sasniegtajiem rezultātiem esam gandarīt – abas dienas izcīnījām pozīcijas uz pjedestāla!"

Nākamais "Lamborghini Blancpain Supertrofeo" čempionāta posms ir paredzēts Francijā, Pola Rikāra trasē, 20.-21.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!