Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) vācu pilots Niko Hilkenbergs pašlaik neatklāj savu tālāko karjeras attīstību un nekomentē baumas par pārcelšanos un "Sauber" komandu.

"Zinu, ka ir daudz spekulāciju ap manu iespējamo karjeras turpinājumu, bet pagaidām es nevēlos to komentēt, " pirms nedēļas nogalē paredzētā Indijas "Grand Prix" posma "Force India" komandas vācu pilots Hilkenbergs nevēlējās atbildēt uz spekulācijām ap viņa iespējamo pārcelšanos uz "Sauber" nākamajā sezonā.

Viņš pastāstīja, ka pašlaik vēlas koncentrēties uz gaidāmajām sacensībām nedēļas nogalē, kas esot pats galvenais.

Ja baumas apstiprināsies un Hilkenbergs tiešām pārcelsies uz Šveices komandu, neatbildēts paliks jautājums par viņa iespējamo komandas biedru. Iespējamo partneru saraksts ir plašs - sākot ar Kamuji Kobajaši un daudziem citiem.

Kā ziņots, šosezon "Sauber" komandu pārstāv meksikānis Serhio Peress un Kobajaši. Hilkenbergs tiek minēts kā Peresa aizstājējs, kurš nākamajā sezonā brauks "McLaren-Mercedes" komandā.

Šīs sezonas kopvērtējumā Hilkenbergs ar 45 punktiem ieņem 12.vietu.

Tikmēr "Ferrari" braucējs Fernando Alonso uzskata, ka viņam vēl ir pa spēkam apsteigt Sebastjanu Fetelu un iegūt savu trešo titulu karjerā. Pēdējo trīs sacīkšu laikā vācietis Fetels atguva 39 punktu deficītu un četrus posmus līdz sezonas beigām nu jau ir sešus punktus priekšā Alonso.

"Mana pašreizējā situācija ir diezgan laba. Patiesībā tā ir otra labākā, kādu pilots var vēlēties. Atlikušas vēl četras sacīkstes, un man ir gandrīz tikpat punktu, cik Fetelam. Ir visas iespējas uzvarēt," sacīja Alonso.

Savukārt "Hispania Racing Team" (HRT) komandu pārstāvošais indiešu pilots Narains Kartikejans pastāstījis, ka cer arī nākamajā gadā palikt šajā komandā. Lai gan pagājušajā gadā Kartikejans spēja kvalificēties tikai astoņām no 19 sacīkstēm, bet šogad kopvērtējumā atrodas tikai 24.pozīcijā, viņš uzskata, ka tā nav viņa spēju robeža un ir spējīgs sasniegt augstvērtīgākus rezultātus.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 16 posmiem līderis ar 215 punktiem ir Fetels, bet viņam ar 209 punktiem seko Alonso.

Kā ziņots, šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!