Pieredzējušais Latvijas autosportists Jānis Horeliks aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnījis trešo un piekto vietu Krievijas autošosejas čempionāta (RTCC) noslēdzošā, septītā posma braucienos, informēja sportista pārstāvji.

Horeliks gan sacensībās piedalījās ārpus ieskaites un viņa nopelnītie punkti negāja kopvērtējuma ieskaitē.

Septembra sākumā Horeliks devies uz Sanktpēterburgu pavērot priekšpēdējo Krievijas čempionāta etapu, šajā laikā arī no sacensību galvenā organizatora Sergeja Krilova saņemot uzaicinājumu piedalīties noslēdzošajā posmā. Šī iespēja netika laista garām, un Horeliks sacensības izmantoja gan kā labu treniņu, gan kā sacīkšu iemaņu atsvaidzināšanu pēc gada pārtraukuma kopš pēdējā starta.

Krievijas autošosejas sacensības pēc pāris gadu norieta sāk atgūt savu prestižu. Pēdējos gados šajā valstī uzceltas vairākas jaunas autotrases, kas atbilst starptautiskajām prasībām. RTCC sacensību seriāls sastāv no septiņiem posmiem, un katrs no etapiem notiek citā sacīkšu trasē. Dalībnieku skaitā ir gan pieredzējuši braucēji, kā Mihails Uhovs, gan plejāde jauno sportistu.

Pēdējais sacensību posms notika nesen uzceltajā Smoļenskas trasē. To projektējis slavenais vācu arhitekts Hermans Tilke. Trases īpašnieki apgalvo, ka tā atbilst visām prasībām, lai uzņemtu jebkura mēroga salonmašīnu čempionātus.

Horeliks šajās sacensības startēja spēcīgākajā "Touring" klasē ar savu "Honda Civic Type-R" "Super 2000" automašīnu. "Touring" klases braucieni tika apvienoti ar "SuperProduction" klasi un kopā uz starta izgāja 19 piloti, no kuriem 11 bija ar "Super2000" automašīnām.

Sacensību reglaments sestdien paredzēja aizvadīt kvalifikācijas braucienus, bet svētdien notika divi ieskaites braucieni. Kvalifikācijā Horeliks uzrādīja piekto labāko apļa laiku.

Svētdienas pirmais starts bija ar braucošo starta procedūru. Horeliks startā saglabāja savu vietu, kuru arī noturēja līdz pirmā brauciena finišam. Otrais brauciens jau izvērtās krietni spraigāks. Šajā braucienā starta rindas tika sakārtotas, vadoties no pirmā brauciena rezultātiem, pie kam pirmie seši piloti tika apgriezti pretējā kārtībā, un līdz ar to Horelikam bija otrā starta vieta. Starts Horelikam neizdevās un nācās atkrist uz ceturto vietu, tomēr brauciena laikā tika apsteigti divi ar "Seat Leon" automašīnām braucošie sportisti, bet pirms paša finiša tomēr nācās piekāpties kvalifikācijas uzvarētājam Oļegam Kvitkam. Pirmajā braucienā uzvarētājs bija Uhovs ar "BMW E-90", bet otrajā ātrākais bija Aleksandrs Frolovs ar "Seat Leon", kurš arī uzvarēja RTCC čempionāta kopvērtējumā.

Otrajā braucienā Horeliks uzrādīja visas nedēļas nogales labāko sacensību apļa laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!