Foto: Force India

Vācu pilots Niko Hulkenbergs nākamās divas F-1 sezonas pārstāvēs "Renault" komandu, ziņo ārzemju mediji.

Vienošanās par 29 gadus vecā vācu pilota pievienošanos franču komandai panākta šīs nedēļas vidū, taču oficiāli pat to tiks paziņots pēc Hulkenberga līguma pārtraukšanas ar "Force India" vienību. "Force India" piektdien, 14. oktobrī, oficiāli apstiprināja, ka sezonas beigās Hulkenbergs atstās komandu.

"Niko pie mums aizvadīja piecus gadus, kļūstot par labu draugu. Viņš ir devis milzīgu ieguldījumu komandas panākumos. Niko ir lielisks pilots, kurš komandai ir sagādājis vairāk punktu nekā jebkurš cits. Neslēpjam, ka mums viņa pietrūks, taču mēs cienām viņa lēmumu izmēģināt jaunas iespējas - nebūtu pareizi likt tam šķēršļus," teikts "Force India" vadītāja Vidžeja Malijas paziņojumā.

Līgumu ar "Renault" Hulkenbergs noslēdzis uz diviem gadiem ar iespēju pagarināt to uz vēl vienu sezonu, ziņo portāls "F1i". Tiek vēstīts, ka pārrunas ar franču autoražtāju komandas veic arī līdzšinējais "Williams" pilots, soms Valteri Botass.

F-1 Hulkenbergs debitēja 2010. gadā, būdams Vācijas "Formula BMW ADAC", "A1 Grand Prix", F-3 un GP2 seriāla čempions. Kopumā viņš piedalījies 113 F-1 "Grand Prix" posmos. 2015. gadā Hulkenbergs "Porsche" rūpnīcas komandas sastāvā kļuva par prestižo Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētāju.

Šosezon "Renault" komandu pārstāv dānis Kevins Magnusens un brits Džoljons Palmers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!