Foto: AFP/Scanpix

"Ford" igauņu pilots Oto Tanaks atrodas līderpozīcijā pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) sestā posma, kas norisinās Portugālē, pirmās pilnās dienas.

Rallijs ar vienu ātrumposmu sākās ceturtdien, bet piektdien tika aizvadīti vēl astoņi "dopi". Pēcpusdienā notikušajos piecos ātrumposmos uzvarēja pieci dažādi piloti, turklāt avarēja Jari Mati Latvala ("Toyota"), kurš bija līderis pēc dienas pirmās puses.

Tanaks pēc piektdienas ātrumposmiem par 4,6 sekundēm apsteidz "Hyundai" vienības spāņu braucēju Daniju Sordo, bet trešais šobrīd ir igauņa komandas biedrs Sebastjans Ožjērs, kurš ir iepriekšējo četru sezonu čempions.

Ožjērs Tanakam zaudē 5,0 sekundes, bet 12,9 no igauņa atpaliek īrs Kreigs Brīns ("Citroen"), piektais ir vēl viens Igaunijas sportista komandas biedrs Elfins Evanss, bet pirmo sešinieku noslēdz Tjerijs Nevils ("Hyundai").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem etapiem līderis ar 102 punktiem joprojām ir Ožjērs, par 16 punktiem apsteidzot Latvalu, bet vēl par diviem punktiem - Nevilu.

Savukārt Tanaks ar 66 punktiem ir kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!