Foto: Red Bull

Igauņu pilots Oto Tanaks, kurš brauc ar "Ford Fiesta" spēkratu, atrodas līderpozīcijā pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) septītā posma, kas norisinās Polijā, otrās dienas.

Pēc 17 ātrumposmiem Tanaks par 21,3 sekundēm apsteidz "Volkswagen" norvēģu pilotu Andrēasu Mikelsenu, bet trešais ir Jaunzēlandes autosportists Haidens Padons no "Hyundai" vienības, kurš ir vēl 6,5 sekundes lēnāks.

Ceturto vietu ieņem iepriekšējā posma uzvarētājs Beļģu pilots Tjerī Nevils no "Hyundai" komandas, piektais ir Jari Mati Latvala, bet pirmo sešinieku noslēdz trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjērs (abi - "Volkswagen").

"Tā bija izcila diena. Uz pirmo vietu mērķēju visu dienu un pieļāvu tikai vienu mazu kļūdu. Ar vairāk nekā 20 sekunžu pārsvaru svētdien vajadzētu nokārtot uzvaru," uzsvēra Tanaks.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Ožjēra kontā ir 137 punkti, bet otrais ar 68 punktiem ir spāņu pilots Danijs Sordo ("Hyundai"), kurš pēc pirmās dienas ir vienpadsmitais. Punktu viņam zaudē Mikelsens, bet Tanaks ar 34 punktiem ir astotais.

Pagājušajā sezonā Ožjērs uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012. gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjēra tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!