Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas autorallija braucējs Oto Tenaks no "M-Sport Ford" komandas atrodas līderpozīcijā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) devītā posma, kas norisinās Vācijā, otrās dienas.

Tenaks uzvarējis piecos no 17 ātrumposmiem un pirms svētdien paredzētajiem četriem "dopiem" par 21,4 sekundēm apsteidz norvēģi Andrēasu Mikelsens no "Citroen" komandas.

Tikmēr trešais ir iepriekšējo četru sezonu čempions Sebastjanu Ožjē, kurš savam komandas biedram Tenakam zaudē 29,6 sekundes.

Francūzim Ožjē pēc šī posma ir labas iespējas kļūt par vienģio kopvērtējuma līderi, jo viņa sāncensis Tjerī Nevils ("Hyundai") no Beļģijas avārijas dēļ vairs neiesaistīties par augstām vietām.

Tenaks jūlijā triumfēja WRC posmā Sardīnijā, tiekot pie pirmā panākuma šāda mēroga sacensībās.

Pirms desmitā posma sacensībām Nevilam un Ožjē kopvērtējumā bija pa 160 punktiem, taču augstāk bija beļģis, kurš šosezon uzvarējis trīs posmos, kamēr Ožjē bijis ātrākais divos etapos. Savukārt trešais ar 119 punktiem bija Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja "Volkswagen" komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz "M-Sport Ford" komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!