Foto: Publicitātes foto

"M-Sport" komanda ir paziņojusi, ka 2015.gada pasaules rallija čempionātā (WRC) to atkal pārstāvēs igaunis Ots Tanaks, kurš būs britu pilota Elfina Evansa partneris, informē komanda.

"Piesaistot divus talantīgākos WRC jaunos braucējus, "M-Sport" komanda cer uz abu braucēju potenciālu un ir gatava attīstīt viņu talantu pie "Ford Focus WRC" automašīnas stūres," teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

Kā zināms, pilota vieta "M-Sport" komandā vakanta kļuva pēc tam, kad par profesionālo rallija gaitu beigām paziņoja pieredzējušais soms Miko Hirvonens.

Ots Tanaks "M-Sport" komandu jau pārstāvēja 2012.gadā, taču pēc avārijām un neveiksmēm pilnās sezonas viņi šo sadarbību pārtrauca. Šogad igauņu pilots atgriezās WRC, ar riepu ražotāja "DMACK" atbalstu startējot WRC2 ieskaitē, un "M-Sport" komandā aizvadīja divas sacīkstes - Zviedrijas un Portugāles WRC posmu. Zviedrijā Tanaks izcīnīja piekto vietu, bet Portugālē bija otrais līdz brīdim, kad izstājās.

"Es patiešām ļoti priecājos par to, ka man tiek dota otra iespēja," saka 27 gadus vecais igauņu pilots. "Zinu, ka tas man būs liels pārbaudījums un liela atbildība, bet es tam esmu gatavs un ļoti gaidu jauno sezonu."

"Pirmajās sacīkstēs mums būs jāatrod savs ritms, taču es jau ilgu laiku esmu sadarbojies ar "M-Sport" un ar "Ford Fiesta WRC" automašīnu esmu nobraucis daudzus kilometrus, tāpēc ceru, ka pierašana un ātruma iegūšana neaizņems pārāk daudz laika," piebilst Tanaks. "Lielākajā daļā [WRC] ralliju man ir liela pieredze un domāju, ka dažos posmos varētu uzrādīt pat ļoti labu rezultātu."

Tanaka stūrmanis būs pieredzējušais igaunis Raigo Melders.

Ots Tanaks savā līdzšinējā karjerā startējis 40 pasaules rallija čempionāta posmos, vienu reizi kāpjot uz goda pjedestāla, kad Sardīnijas rallijā 2012.gadā izcīnīja trešo vietu. Viņa kontā arī deviņu ātrumposmu uzvaras.

Šāgada WRC2 čempionāta kopvērtējumā Tanaks ierindojās sestajā vietā. Šai ieskaitē viņš uzvarēja Polijas WRC rallijā, Vācijā palika otrais, bet Somijā - trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!